Op­per­de­pop: flens­jes met spi­na­zie 1-2 jr

Kinderen die van spinazie houden, kunnen hun geluk niet op: het zijn óók nog pannenkoeken!

(13)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
kindergerecht Kinderen die van spinazie houden, kunnen hun geluk niet op: het zijn óók nog pannenkoeken! 4 personen
3 13

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 100 °C. Meng in een kom de bloem met het zout. Breek het ei erboven en schenk de melk erbij. Klop het geheel met een mixer tot een glad beslag. Verhit in een kleine koekenpan met antiaanbaklaag steeds een beetje olie en bak 6 pannenkoeken. Houd de pannenkoeken warm in de oven.
  2. Ontdooi en verwarm de spinazie volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat goed uitlekken in een vergiet.
  3. Snijd de champignons in plakjes. Snipper de ui. Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui. Voeg de champignons toe en bak 4 min. mee.
  4. Meng de spinazie door de champignons en schep de roomkaas erdoor. Voeg peper en eventueel zout toe. Verdeel het spinaziemengsel over de pannenkoeken en rol de pannenkoeken op.
  5. Snijd de pannenkoeken schuin doormidden.

Tip:

Bron: Opperdepop 2006, Albert Heijn

video

Ui snip­pe­ren

Instructievideo - 00:52 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 475 kcal
  • eiwit 17 g
  • koolhydraten 45 g
  • vet 24 g
    waarvan verzadigd 10 g
  • natrium 276 mg
  • vezels 6 g
Tags

Opperdepop: flensjes met spinazie 1-2 jr

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Op­per­de­pop: flens­jes met spi­na­zie 1-2 jr

1

Verwarm de oven voor op 100 °C.

2
  • 200 g bloem
  • 1 mespunt zout
  • 1 ei
  • 400 ml melk

Meng in een kom de bloem met het zout. Breek het ei erboven en schenk de melk erbij. Klop het geheel met een mixer tot een glad beslag.

3
  • 2 el olie

Verhit in een kleine koekenpan met antiaanbaklaag steeds een beetje olie en bak 6 pannenkoeken. Houd de pannenkoeken warm in de oven.

4
  • 450 g spinazie deelblokjes

Ontdooi en verwarm de spinazie volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat goed uitlekken in een vergiet.

5
  • 250 g champignons
  • 1 ui

Snijd de champignons in plakjes. Snipper de ui.

6
  • 1 el olie

Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui. Voeg de champignons toe en bak 4 min. mee.

7
  • 125 g roomkaas knoflook & fijne kruiden

Meng de spinazie door de champignons en schep de roomkaas erdoor. Voeg peper en eventueel zout toe.

8

Verdeel het spinaziemengsel over de pannenkoeken en rol de pannenkoeken op.

9

Snijd de pannenkoeken schuin doormidden. Lekker!

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.