Op­per­de­pop: vis­bal­le­tjes met yog­hurt-au­gurk­saus­je 1-2 jr

Zó eten ze tenminste vis: verpakt in grappige balletjes, met een fris sausje erbij.

(0)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
kindergerecht Zó eten ze tenminste vis: verpakt in grappige balletjes, met een fris sausje erbij. 4 personen
0

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenmachine

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de augurk fijn en meng in een kommetje met de mayonaise en yoghurt. Pers de knoflook erboven uit. Roer de saus door en breng op smaak met peper en eventueel zout.
  2. Snijd de sjalotten grof. Snijd de vis in stukken. Pureer de sjalotten, vis en bloem in de keukenmachine en breng op smaak met peper en eventueel zout. Vorm van het vismengsel balletjes ter grootte van een walnoot.
  3. Verhit de olie in een ruime koekenpan en bak de visballetjes in 3-4 min. rondom bruin en gaar. Serveer de visballetjes met het sausje.

combinatietip:

Lekker met gekookte worteltjes en gebakken aardappeltjes.

Tip:

Bron: Opperdepop 2006, Albert Heijn

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 235 kcal
  • eiwit 24 g
  • koolhydraten 7 g
  • vet 12 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 214 mg
  • vezels 1 g
Tags

Opperdepop: visballetjes met yoghurt-augurksausje 1-2 jr

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Op­per­de­pop: vis­bal­le­tjes met yog­hurt-au­gurk­saus­je 1-2 jr

1
1
  • 1 zoetzure augurk
  • 3 el mayonaise
  • 2 el yoghurt

Snijd de augurk fijn en meng in een kommetje met de mayonaise en yoghurt.

2
2
  • 1 teen knoflook

Pers de knoflook erboven uit. Roer de saus door en breng op smaak met peper en eventueel zout.

3
3
  • 2 sjalotten
  • 500 g witvisfilets

Snijd de sjalotten grof. Snijd de vis in stukken.

4
4
  • 2 el bloem

Pureer de sjalotten, vis en bloem in de keukenmachine en breng op smaak met peper en eventueel zout.

5
5

Vorm van het vismengsel balletjes ter grootte van een walnoot.

6
6
  • 3 el olie

Verhit de olie in een ruime koekenpan en bak de visballetjes in 3-4 min. rondom bruin en gaar.

7
7

Serveer de visballetjes met het sausje. Lekker!

combinatietip:

Lekker met gekookte worteltjes en gebakken aardappeltjes.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.