Op­per­de­pop: ko­kos­kip met ana­nas 1-2 jr

Wat dit kipgerecht zo bijzonder maakt? De combinatie kokos met ananas: lekker zoet!

(9)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
kindergerecht Wat dit kipgerecht zo bijzonder maakt? De combinatie kokos met ananas: lekker zoet! 4 personen
2 9

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwijder de steel en zaadlijsten van de paprika en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Snijd de knoflook fijn en snijd de kipfilet in dunne reepjes.
  2. Verhit de olie in een koekenpan en bak de knoflook 30 sec. Voeg de reepjes kip toe en bak al omscheppend 3 min. mee. Meng de paprika erdoor en bak nog 1 min. Schenk de kokosmelk in de pan en voeg de kerriepoeder en ananas toe.
  3. Draai het vuur lager en laat het gerecht met een deksel op de pan 5 min. zacht sudderen. Breng de kokoskip en saus op smaak met het citroensap, peper en eventueel zout.

combinatietip:

Lekker met rijst en komkommer.

Tip:

Bron: Opperdepop 2006, Albert Heijn

video

Pa­pri­ka's schoon­ma­ken

Instructievideo - 00:28 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 265 kcal
  • eiwit 24 g
  • koolhydraten 8 g
  • vet 15 g
    waarvan verzadigd 9 g
  • natrium 64 mg
  • vezels 1 g
Tags

Opperdepop: kokoskip met ananas 1-2 jr

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Op­per­de­pop: ko­kos­kip met ana­nas 1-2 jr

1
  • 1 rode paprika

Verwijder de steel en zaadlijsten van de paprika en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.

2
  • 1 teen knoflook
  • 400 g kipfilet

Snijd de knoflook fijn en snijd de kipfilet in dunne reepjes.

3
  • 2 el olie

Verhit de olie in een koekenpan en bak de knoflook 30 sec. Voeg de reepjes kip toe en bak al omscheppend 3 min. mee.

4

Meng de paprika erdoor en bak nog 1 min.

5
  • 200 ml kokosmelk
  • 2 tl kerriepoeder
  • 227 g ananasstukjes op siroop

Schenk de kokosmelk in de pan en voeg de kerriepoeder en ananas toe.

6

Draai het vuur lager en laat het gerecht met een deksel op de pan 5 min. zacht sudderen.

7
  • 1 el citroensap

Breng de kokoskip en saus op smaak met het citroensap, peper en eventueel zout. Lekker!

combinatietip:

Lekker met rijst en komkommer.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.