Op­per­de­pop: to­nijn­koek­jes 10-12 mnd

Koekjes van vette vis zijn niet alleen heel lekker, maar ook heel goed voor ze.

(9)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
kindergerecht Koekjes van vette vis zijn niet alleen heel lekker, maar ook heel goed voor ze. 6 stuks
2 9

Ingrediënten

6 stuks

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • pureestamper

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de aardappelen en snijd in stukken. Kook de aardappelen in een pan water in 15-20 min. gaar. Laat de tonijn uitlekken en prak in een kom fijn met een vork.
  2. Giet de aardappelen af en stamp met de pureestamper tot puree. Snijd de peterselie fijn en klop het ei los. Meng de aardappelpuree, peterselie, ei en tonijn tot een glad mengsel. Vorm er 6 balletjes van en druk ze met je handpalm iets platter.
  3. Verhit de olie in een koekenpan en bak de viskoekjes in 5 min. op matig vuur bruin. Keer halverwege. Neem de koekjes uit de pan en laat iets afkoelen.

variatietip:

In plaats van tonijn kun je de koekjes ook goed met zalm uit blik maken.

Tip:

Bron: Opperdepop 2006, Albert Heijn

bewaartip:

Je kunt de viskoekjes ingevroren tot 2 maanden bewaren.

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 95 kcal
  • eiwit 8 g
  • koolhydraten 6 g
  • vet 4 g
    waarvan verzadigd 1 g
  • natrium 99 mg
  • vezels 1 g
Tags

Opperdepop: tonijnkoekjes 10-12 mnd

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Op­per­de­pop: to­nijn­koek­jes 10-12 mnd

1
  • 250 g Kruimige aardappelen

Schil de aardappelen en snijd in stukken.

2

Kook de aardappelen in een pan water in 15-20 min. gaar.

3
  • 185 g tonijnstukken in water

Laat de tonijn uitlekken en prak in een kom fijn met een vork.

4

Giet de aardappelen af en stamp met de pureestamper tot puree.

5
  • 2 takjes peterselie
  • 1 ei

Snijd de peterselie fijn en klop het ei los.

6

Meng de aardappelpuree, peterselie, ei en tonijn tot een glad mengsel. Vorm er 6 balletjes van en druk ze met je handpalm iets platter.

7
  • 2 el olie

Verhit de olie in een koekenpan en bak de viskoekjes in 5 min. op matig vuur bruin. Keer halverwege.

8

Neem de koekjes uit de pan en laat iets afkoelen. Lekker!

variatietip:

In plaats van tonijn kun je de koekjes ook goed met zalm uit blik maken.

bewaartip:

Je kunt de viskoekjes ingevroren tot 2 maanden bewaren.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.