Lin­zen­soep met ko­ri­an­der­pes­to

Rijkgevulde soep met rode linzen en schelvis. Wij scheppen nog een keer op!

(121)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
midden-oosters hoofdgerecht Rijkgevulde soep met rode linzen en schelvis. Wij scheppen nog een keer op! 4 personen
3 121

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • staafmixer

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de winterpeen en snijd in plakjes. Snijd de bleekselderij in boogjes.
  2. Breng het water, de peen, bleekselderij, linzen en bouillontabletten in een ruime pan aan de kook. Laat op laag vuur 20 min. zachtjes koken.
  3. Doe 4 el olie, de koriander, peper en eventueel zout in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot pesto.
  4. Snijd de vis in 4 stukken, bestrooi met de za’atar en bestrijk met de rest van de olie. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de vis in 4 min. gaar. Keer halverwege.
  5. Rasp ondertussen de oranje schil van de sinaasappel en pers de helft uit.
  6. Neem de pan met groente van het vuur en pureer de soep met de staafmixer. Breng op smaak met de harissa en het rasp en sap van de sinaasappel. Serveer de soep met de korianderpesto en gebakken vis.

variatietip:

In plaats van rode linzen kun je ook 250 g spliterwten gebruiken.

video

Ci­trus snij­den

Instructievideo - 01:15 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 505 kcal
  • eiwit 28 g
  • koolhydraten 54 g
  • vet 18 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 1.605 mg
  • vezels 9 g
Tags
Ook te zien in

Linzensoep met korianderpesto

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Lin­zen­soep met ko­ri­an­der­pes­to

1
  • 600 g winterpeen
  • 2 stengels bleekselderij

Schil de winterpeen en snijd in plakjes. Snijd de bleekselderij in boogjes.

2
  • 1½ liter kraanwater
  • 250 g rode splitlinzen
  • 3 kippenbouillontabletten

Breng het water, de peen, bleekselderij, linzen en bouillontabletten in een ruime pan aan de kook. Laat op laag vuur 20 min. zachtjes koken.

3
  • 4 el olijfolie
  • 15 g koriander

Doe de olie, koriander, peper en eventueel zout in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot pesto.

4
  • 250 g schelvisfilet
  • 1 el za'atar
  • 2 el olijfolie

Snijd de vis in 4 stukken, bestrooi met de za’atar en bestrijk met de olie.

5

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de vis in 4 min. gaar. Keer halverwege.

6
  • 1 sinaasappel

Rasp ondertussen de oranje schil van de sinaasappel en pers de helft uit.

7
  • 1½ el harissa

Neem de pan met groente van het vuur en pureer de soep met de staafmixer. Breng op smaak met de harissa en het sinaasappelrasp en -sap.

8

Serveer de soep met de korianderpesto en gebakken vis. Lekker!

variatietip:

In plaats van rode linzen kun je ook 250 g spliterwten gebruiken.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.