Deen­se ge­hakt­bal­le­tjes met biet­jes en aard­ap­pel­huts

Heerlijk deze klassieke Deense maaltijd!

(43)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
scandinavisch hoofdgerecht Heerlijk deze klassieke Deense maaltijd! 4 personen
4 43

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Breng een pan ruim water aan de kook. Voeg de krieltjes met eventueel zout toe en kook in 13 min. gaar.
  2. Maak ondertussen de sjalotten schoon en snijd fijn. Doe de helft van de sjalot met het gehakt, ei, de panko, nootmuskaat, kruidnagel, peper en 1 tl zout in een kom. Kneed goed.
  3. Vorm met vochtige handen 16 gehaktballen ter grootte van een golfbal en druk ze een beetje plat (frikadeller). Verhit de olie in de grote koekenpan en bak de ballen in 10 min. op middelhoog vuur gaar. Keer halverwege.
  4. Meng ondertussen de bietjes met de cranberrycompote en bestrooi met peper en eventueel zout.
  5. Giet voor de aardappelhuts de krieltjes af en stamp met de pureestamper grof samen met de salademix en de rest van de sjalot. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  6. Verdeel de frikadeller, aardappelhuts en bietjes over de borden. Lekker met extra cranberrycompote.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

video

Ui snip­pe­ren

Instructievideo - 00:52 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 715 kcal
  • eiwit 35 g
  • koolhydraten 70 g
  • vet 31 g
    waarvan verzadigd 10 g
  • natrium 565 mg
  • vezels 10 g
Tags
Ook te zien in

Deense gehaktballetjes met bietjes en aardappelhuts

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Deen­se ge­hakt­bal­le­tjes met biet­jes en aard­ap­pel­huts

1
1
  • 1 kg krieltjes

Breng een pan ruim water aan de kook. Voeg de krieltjes met eventueel zout toe en kook in 13 min. gaar.

2
2
  • 2 sjalotten

Maak ondertussen de sjalotten schoon en snijd fijn.

Ui snipperen

Instructievideo

00:52 min.

3
3
  • 500 g half-om-halfgehakt
  • 1 ei
  • 4 el panko
  • 1 tl gemalen nootmuskaat
  • ½ tl gemalen kruidnagel*
  • 1 tl zout

Doe de helft van de sjalot met het gehakt, ei, de panko, nootmuskaat, kruidnagel, peper en het zout in een kom. Kneed goed.

4
4

Vorm met vochtige handen gehaktballen ter grootte van een golfbal en druk ze een beetje plat (frikadeller).

5
5
  • 3 el arachideolie

Verhit de olie in de grote koekenpan en bak de ballen in 10 min. op middelhoog vuur gaar. Keer halverwege.

6
6
  • 400 g geraspte bietjes
  • 4 el cranberrycompote

Meng ondertussen de bietjes met de cranberrycompote en bestrooi met peper en eventueel zout.

7
7
  • 300 g salademix

Giet voor de aardappelhuts de krieltjes af en stamp met de pureestamper grof samen met de salademix en de rest van de sjalot.

8
8

Breng op smaak met peper en eventueel zout.

9
9

Verdeel de frikadeller, aardappelhuts en bietjes over de borden. Lekker met extra cranberrycompote.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.