Kool­sa­la­de met ge­rook­te zalm op knäc­ke­bröd

Op en top Scandinavisch: zalm met lichte hüttenkäse op Deense toastjes.

(4)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
scandinavisch lunch Op en top Scandinavisch: zalm met lichte hüttenkäse op Deense toastjes. 4 personen
4 4

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Houd een paar takjes dille achter voor garnering en snijd de rest grof.
  2. Meng de rodekool, bietjes, grofgesneden dille en 2 el citroensap in een kom. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Meng de mierikswortel en het citroenrasp met de hüttenkäse en breng op smaak met peper.
  3. Halveer het knäckebröd en beleg achtereenvolgens met 1 el koolsalade, zalm, 1 el hüttenkäse en garneer met de kapperappeltjes en de achtergehouden dille. Bestrooi met peper en serveer de rest van de koolsalade en hüttenkäse erbij.

variatietip:

Je kunt het knäckebröd solruta pompoen ook vervangen door volkoren knäckebröd

video

Ci­trus snij­den

Instructievideo - 01:15 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 365 kcal
  • eiwit 31 g
  • koolhydraten 28 g
  • vet 12 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 2.160 mg
  • vezels 10 g
Tags
Ook te zien in

Koolsalade met gerookte zalm op knäckebröd

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kool­sa­la­de met ge­rook­te zalm op knäc­ke­bröd

1
1
  • 1 citroen
  • 15 g dille

Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Houd een paar takjes dille achter voor garnering en snijd de rest grof.

Citrus snijden

Instructievideo

01:15 min.

2
2
  • 300 g gesneden rode kool
  • 400 g geraspte bietjes

Meng de rodekool, bietjes, grofgesneden dille en 2 el citroensap in een kom. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

3
3
  • 1 el mierikswortel
  • 400 g hüttenkäse

Meng de mierikswortel en het citroenrasp met de hüttenkäse en breng op smaak met peper.

4
4
  • 4 knäckebröd solruta pompoen
  • 200 g gerookte zalm
  • 210 g kapperappeltjes

Halveer het knäckebröd en beleg achtereenvolgens met 1 el koolsalade, een plakje zalm, 1 el hüttenkäse en garneer met de kapperappeltjes en de achtergehouden dille.

5
5

Bestrooi met peper en serveer de rest van de koolsalade en hüttenkäse erbij.

variatietip:

Je kunt het knäckebröd solruta pompoen ook vervangen door volkoren knäckebröd

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.