Po­riy­al (In­di­aas ge­bak­ken groen­ten)

De Indiase keuken is met al z’n groenten en kruiden ideaal voor vegetariërs. De geklaarde boter geeft dit gerecht een nootachtige smaak.

(53)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
indiaas hoofdgerecht De Indiase keuken is met al z’n groenten en kruiden ideaal voor vegetariërs. De geklaarde boter geeft dit gerecht een nootachtige smaak. 4 personen
2 53

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de knoflook fijn. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd ze in stukjes van 1 cm.
  2. Verhit de ghee in een wok en roerbak de chilipeper, het mosterdzaad, de koriander en kokos 1 min.
  3. Voeg de sperziebonen, knoflook en het water toe en roerbak 5 min. Voeg de doperwten en peen toe en roerbak nog 3 min. Breng eventueel op smaak met zout.

combinatietip:

Lekker met een gekookt eitje en rijst.

video

Knof­look snij­den

Instructievideo - 00:57 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 225 kcal
  • eiwit 4 g
  • koolhydraten 12 g
  • vet 16 g
    waarvan verzadigd 12 g
  • natrium 30 mg
  • vezels 9 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Poriyal (Indiaas gebakken groenten)

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Po­riy­al (In­di­aas ge­bak­ken groen­ten)

1
  • 2 tenen knoflook
  • 400 g sperziebonen

Snijd de knoflook fijn. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd ze in stukjes van 1 cm.

2
  • 2 el ghee
  • ½ tl chilipeper
  • 1 tl mosterdzaad
  • 1 tl gemalen koriander (ketoembar)
  • 55 g gemalen kokos

Verhit de ghee in een wok en roerbak de chilipeper, het mosterdzaad, de koriander en kokos 1 min.

3
  • 2 el kraanwater
  • 150 g doperwten
  • 150 g peen julienne

Voeg de sperziebonen, knoflook en het water toe en roerbak 5 min. Voeg de doperwten en peen toe en roerbak nog 3 min. Breng eventueel op smaak met zout.

4

Lekker!

combinatietip:

Lekker met een gekookt eitje en rijst.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.