Cris­py kip­fa­ji­ta

Deze Mexicaanse wraps zitten boordevol groenten, boordevol pit én boordevol fiesta.

(66)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mexicaans hoofdgerecht Deze Mexicaanse wraps zitten boordevol groenten, boordevol pit én boordevol fiesta. 4 personen
3 66

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Halveer de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in dunne repen. Snijd de koriander fijn (houd enkele blaadjes achter als garnering) en meng met de yoghurtmayonaise en hot sauce.
  2. Schep de kip om met de kipkruiden. Verhit 2 el olie in een ruime hapjespan en bak de kip op middelhoog vuur in 2 min. goudbruin. Voeg de paprika toe en bak nog 2 min. Voeg de bonen toe en bak op laag vuur 3 min. Schep regelmatig om. Breng op smaak met peper.
  3. Bestrijk ondertussen de tortilla’s aan beide kanten met de rest van de olie. Verhit een tweede koekenpan zonder olie of boter en bak de tortilla’s een voor een in 2 min. knapperig. Keer halverwege.
  4. Verdeel het kip-bonenmengsel over de tortillawraps. Serveer met de pittige mayonaise en bestrooi met de achtergehouden koriander.

combinatietip:

Lekker met geraspte kaas.

serveertip:

Zet het flesje Louisiana hot sauce chipotle op tafel voor wie van extra pittig houdt.

video

Pa­pri­ka's schoon­ma­ken

Instructievideo - 00:28 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 445 kcal
  • eiwit 28 g
  • koolhydraten 40 g
  • vet 17 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 1.163 mg
  • vezels 9 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Crispy kipfajita

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Cris­py kip­fa­ji­ta

1
1
  • 1 zak paprikamix

Halveer de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in dunne repen.

Paprika's schoonmaken

Instructievideo

00:28 min.

2
2
  • 15 g koriander
  • 4 el mayonaise met yoghurt
  • 2 tl Louisiana Chipotle hot sauce

Snijd de koriander fijn (houd enkele blaadjes achter als garnering) en meng met de yoghurtmayonaise en hot sauce.

3
3
  • 300 g kipfiletreepjes
  • 12½ g kipkruiden
  • 2 el arachideolie

Schep de kip om met de kipkruiden. Verhit de olie in een ruime hapjespan en bak de kip op middelhoog vuur in 2 min. goudbruin.

4
4
  • 425 g black eyed bonen

Voeg de paprika toe en bak nog 2 min. Voeg de bonen toe en bak op laag vuur 3 min. Schep regelmatig om. Breng op smaak met peper.

5
5
  • 4 tortillawraps tomaat
  • 2 el arachideolie

Bestrijk ondertussen de tortilla’s aan beide kanten met de olie.

6
6

Verhit een tweede koekenpan zonder olie of boter en bak de tortilla’s een voor een in 2 min. knapperig. Keer halverwege.

7
7

Verdeel het kip-bonenmengsel over de tortillawraps. Serveer met de pittige mayonaise en bestrooi met de achtergehouden koriander.

combinatietip:

Lekker met geraspte kaas.

serveertip:

Zet het flesje Louisiana hot sauce chipotle op tafel voor wie van extra pittig houdt.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.