Quinoa­sa­la­de met man­go

Mango + rode quinoa + groene groenten: dat is niet alleen lekker, maar ook heel voedzaam.

(128)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
aziatisch hoofdgerecht Mango + rode quinoa + groene groenten: dat is niet alleen lekker, maar ook heel voedzaam. 4 personen
3 128

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Schil ondertussen de mango en snijd het vruchtvlees van de pit. Snijd het vruchtvlees in reepjes en doe in een schaal. Rasp de gember boven een kom en voeg de honing, het citroensap en 3 el olie toe. Klop tot een dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  2. Snijd de broccoliroosjes kleiner. Verhit de rest van de olie in een wok en roerbak de broccoli en sugarsnaps 5 min. Voeg na 4 min. de sojasaus toe. Meng de quinoa en roerbakgroenten met de mango en dressing. Snijd de waterkers en koriander grof en schep door de lauwwarme salade.

bereidingstip:

In plaats van de zak wokgroenten kun je ook 200 g broccoli, 100 g snijbonen, 100 g sugarsnaps en 1 kleine rode ui gebruiken.

combinatietip:

Lekker met (pittige) falafelballetjes.

video

Man­go snij­den

Instructievideo - 01:02 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 450 kcal
  • eiwit 14 g
  • koolhydraten 62 g
  • vet 14 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 460 mg
  • vezels 10 g
Tags
Ook te zien in

Quinoasalade met mango

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Quinoa­sa­la­de met man­go

1
  • 300 g rode quinoa

Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.

2
  • 1 mango

Schil ondertussen de mango en snijd het vruchtvlees van de pit. Snijd het vruchtvlees in reepjes en doe in een schaal.

3
  • 2 cm verse gember
  • 1 el honing
  • 3 el citroensap
  • 3 el rijstolie

Rasp de gember boven een kom en voeg de honing, het citroensap en de olie toe. Klop tot een dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

4
  • 1 el rijstolie
  • 300 g broccoliroosjes
  • 200 g sugarsnaps
  • 2 el Japanse sojasaus

Snijd de broccoliroosjes kleiner. Verhit de olie in een wok en roerbak de broccoli en sugarsnaps 5 min. Voeg na 4 min. de sojasaus toe.

5
  • 75 g waterkers
  • 15 g koriander

Meng de quinoa en roerbakgroenten met de mango en dressing. Snijd de waterkers en koriander grof en schep door de lauwwarme salade. Lekker!

bereidingstip:

In plaats van de zak wokgroenten kun je ook 200 g broccoli, 100 g snijbonen, 100 g sugarsnaps en 1 kleine rode ui gebruiken.

combinatietip:

Lekker met (pittige) falafelballetjes.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.