Haas­kar­bo­na­des met mos­terd-tijm­saus

Een heerlijke smaakcombinatie: mosterd en tijm zijn voor elkaar gemaakt. En dat proef je!

(15)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht Een heerlijke smaakcombinatie: mosterd en tijm zijn voor elkaar gemaakt. En dat proef je! 4 personen
3 15

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit 2 el boter in een koekenpan en bak de haaskarbonades op middelhoog vuur in 8 min. goudbruin en gaar. Keer halverwege. Neem uit de pan en houd warm op een bord onder aluminiumfolie.
  2. Verhit ondertussen de rest van de boter in een hapjespan. Voeg de prei, snijbonen en de helft van de tijm toe en bak 4 min. op middelhoog vuur. Voeg de bonen toe en warm 3 min. door. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  3. Voeg de slagroom, mosterd en de rest van de tijm toe aan het achtergebleven bakvet van de karbonades. Verkruimel het kippenbouillontablet erboven en laat al roerend 2 min. op middelhoog vuur zachtjes koken.
  4. Verdeel het bonen-preimengsel over de borden, leg op elk bord een haaskarbonade en serveer met de mosterdjus.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 675 kcal
  • eiwit 48 g
  • koolhydraten 21 g
  • vet 41 g
    waarvan verzadigd 23 g
  • natrium 993 mg
  • vezels 13 g
Tags
Ook te zien in

Haaskarbonades met mosterd-tijmsaus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Haas­kar­bo­na­des met mos­terd-tijm­saus

1
1
  • 2 el boter
  • 4 haaskarbonades

Verhit de boter in een koekenpan en bak de haaskarbonades op middelhoog vuur in 8 min. goudbruin en gaar. Keer halverwege.

2
2

Neem uit de pan en houd warm op een bord onder aluminiumfolie.

3
3
  • 1 el boter
  • 300 g gesneden prei
  • 400 g gesneden snijbonen
  • ½ el gedroogde tijm

Verhit ondertussen de boter in een hapjespan. Voeg de prei, snijbonen en de tijm toe en bak 4 min. op middelhoog vuur.

4
4
  • 800 g cannellinibonen

Voeg de bonen toe en warm 3 min. door. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

5
5
  • 250 ml slagroom
  • 2 el Franse mosterd
  • ½ el gedroogde tijm

Voeg de slagroom, mosterd en de tijm toe aan het achtergebleven bakvet van de karbonades.

6
6
  • ½ tablet kippenbouillontablet

Verkruimel het kippenbouillontablet erboven en laat al roerend 2 min. op middelhoog vuur zachtjes koken.

7
7

Verdeel het bonen-preimengsel over de borden, leg op elk bord een haaskarbonade en serveer met de mosterdjus.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.