Huts­pot-an­ders met bi­o­lo­gi­sche rook­worst

We maken de Hollandse klassieker lekker pittig met radijs en pikante worst.

(40)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht We maken de Hollandse klassieker lekker pittig met radijs en pikante worst. 4 personen
3 40

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • pureestamper

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Breng een ruime pan water aan de kook. Voeg, als het water kookt, de aardappelen met eventueel zout toe. Kook in 15 min. gaar.
  2. Snijd ondertussen de rookworst in plakjes. Verhit 1/3 van de olie in de wok en roerbak de hutspotgroente 5 min. op hoog vuur. Voeg de rookworst, de helft van de radijsmix, de doperwten en tijm toe en roerbak nog 3 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  3. Giet de aardappelen af en vang een half kopje kookvocht op. Stamp met de rest van de olie en het opgevangen kookvocht tot een smeuïge puree. Schep het groente-worstmengsel erdoor. Verdeel de stamppot over de borden en garneer met de rest van de radijsmix.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

video

Roer­bak­ken / wok­ken

Instructievideo - 00:54 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 575 kcal
  • eiwit 160 g
  • koolhydraten 44 g
  • vet 35 g
    waarvan verzadigd 8 g
  • natrium 715 mg
  • vezels 9 g
Tags
Ook te zien in

Hutspot-anders met biologische rookworst

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Huts­pot-an­ders met bi­o­lo­gi­sche rook­worst

1
1
  • 600 g stamppotaardappelen

Breng een ruime pan water aan de kook. Voeg, als het water kookt, de aardappelen met eventueel zout toe. Kook in 15 min. gaar.

2
2
  • 250 g rookworsten
  • 2 el olijfolie
  • 500 g hutspotgroenten

Snijd ondertussen de rookworst in plakjes. Verhit de olie in de wok en roerbak de hutspotgroente 5 min. op hoog vuur.

3
3
  • 75 g rauwkost radijsmix
  • 200 g verse doperwten
  • 2 tl gedroogde tijm

Voeg de rookworst, de radijsmix, de doperwten en tijm toe en roerbak nog 3 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

4
4
  • 4 el olijfolie

Giet de aardappelen af en vang een half kopje kookvocht op. Stamp met de olie en het opgevangen kookvocht tot een smeuïge puree.

5
5
  • 75 g rauwkost radijsmix

Schep het groente-worstmengsel erdoor. Verdeel de stamppot over de borden en garneer met de radijsmix.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.