Roer­bak van bi­mi, mi­hoen & bief­stuk­reep­jes

Aziatische roerbak: weinig werk, veel smaak.

(90)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
aziatisch hoofdgerecht Aziatische roerbak: weinig werk, veel smaak. 4 personen
2 90

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Bestrooi de biefstukken met peper en eventueel zout. Verhit de helft van de olijfolie in een koekenpan en bak de biefstukken 6 min. op middelhoog vuur. Keer halverwege. Neem uit de pan en laat op een bord rusten onder aluminiumfolie.
  2. Schil en rasp ondertussen de gember en halveer de bimi in de lengte. Verhit de rest van de olijfolie in een wok en roerbak de bimi, gember en roerbakmix 4 min. op hoog vuur. Voeg de hoisinsaus en mihoen toe en roerbak nog 1 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  3. Snijd de biefstuk in dunne reepjes en verdeel over de mihoen. Besprenkel met de sesamolie.

combinatietip:

Lekker met verse koriander en een schijfje citroen.

video

Bief­stuk bak­ken

Kookles - 02:37 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 430 kcal
  • eiwit 22 g
  • koolhydraten 38 g
  • vet 20 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 355 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in

Roerbak van bimi, mihoen & biefstukreepjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Roer­bak van bi­mi, mi­hoen & bief­stuk­reep­jes

1
1
  • 2 biefstukken

Bestrooi de biefstukken met peper en eventueel zout.

2
2
  • 2 el olijfolie

Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de biefstukken 6 min. op middelhoog vuur. Keer halverwege.

3
3

Neem uit de pan en laat op een bord rusten onder aluminiumfolie.

4
4
  • 3 cm verse gember
  • 200 g bimi

Schil en rasp ondertussen de gember en halveer de bimi in de lengte.

5
5
  • 2 el olijfolie
  • 400 g Chinese roerbakmix

Verhit de olijfolie in een wok en roerbak de bimi, gember en roerbakmix 4 min. op hoog vuur.

6
6
  • 5 el chicken hoisinsaus
  • 400 g mihoen

Voeg de hoisinsaus en mihoen toe en roerbak nog 1 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

7
7
  • 2 el sesamolie

Snijd de biefstuk in dunne reepjes en verdeel over de mihoen. Besprenkel met de sesamolie.

combinatietip:

Lekker met verse koriander en een schijfje citroen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.