To­ny Ki­tous & Dan Le­pard's bul­gur­sa­la­de met erw­ten en munt

Eenvoudig en smaakvol, deze heldergroene salade. De granaatappelpitjes geven een heerlijk knapperig zoetje.

(15)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
midden-oosters bijgerecht Eenvoudig en smaakvol, deze heldergroene salade. De granaatappelpitjes geven een heerlijk knapperig zoetje. 6 personen
2 15

Ingrediënten

6 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Doe de erwten met het zout in een pan kokend water, laat ze een paar minuten pruttelen en giet ze af.
  2. Doe de bulgur in een kom, giet er een laagje lauw water op en laat 30-60 min. staan tot de bulgur zacht is. Giet af.
  3. Snijd ondertussen de blaadjes munt en peterselie grof.
  4. Laat de erwten even in een kom ijswater schrikken om ze mooi groen te houden.
  5. Prik de bulgur met een vork los en roer er naar smaak peper en zout door. In deze fase is de bulgur in de koelkast minstens een dag houdbaar, en hetzelfde geldt voor de erwten, dus je kunt ze van tevoren klaarmaken.
  6. Hussel vlak voor het serveren de kruiden en de uitgelekte erwten met de olijfolie en azijn door de bulgur. Schep de salade in een kom, proef of hij voldoende op smaak is en strooi de granaatappelpitjes erover.

variatietip:

Voor een glutenvrije versie kun je de bulgur vervangen door gekookte quinoa. Geen granaatappelpitjes? Ook lekker: een combinatie van geroosterde zonnebloempitten en gesneden gedroogde abrikozen of rozijnen. Niet helemaal hetzelfde, maar voegt wel het broodnodige knapperige zoetje toe.

Tip:

Bron: Comptoir Libanais, Tony Kitous & Dan Lepard

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 235 kcal
  • eiwit 6 g
  • koolhydraten 45 g
  • vet 3 g
    waarvan verzadigd 0 g
  • natrium 95 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in

Tony Kitous & Dan Lepard's bulgursalade met erwten en munt

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

To­ny Ki­tous & Dan Le­pard's bul­gur­sa­la­de met erw­ten en munt

1
1
  • 150 g doperwten
  • ½ tl zout

Doe de erwten met het zout in een pan kokend water, laat ze een paar minuten pruttelen en giet ze af.

2
2
  • 300 g bulgur

Doe de bulgur in een kom, giet er een laagje lauw water op en laat 30-60 min. staan tot de bulgur zacht is. Giet af.

3
3
  • 15 g munt
  • 20 g platte peterselie

Snijd ondertussen de blaadjes munt en peterselie grof.

4
4

Laat de erwten even in een kom ijswater schrikken om ze mooi groen te houden.

5
5

Prik de bulgur met een vork los en roer er naar smaak peper en zout door.

6
6

In deze fase is de bulgur in de koelkast minstens een dag houdbaar, en hetzelfde geldt voor de erwten, dus je kunt ze van tevoren klaarmaken.

7
7
  • 1½ el olijfolie
  • 25 ml ciderazijn

Hussel vlak voor het serveren de kruiden en de uitgelekte erwten met de olijfolie en azijn door de bulgur.

8
8
  • 120 g granaatappelpitjes

Schep de salade in een kom, proef of hij voldoende op smaak is en strooi de granaatappelpitjes erover.

variatietip:

Voor een glutenvrije versie kun je de bulgur vervangen door gekookte quinoa. Geen granaatappelpitjes? Ook lekker: een combinatie van geroosterde zonnebloempitten en gesneden gedroogde abrikozen of rozijnen. Niet helemaal hetzelfde, maar voegt wel het broodnodige knapperige zoetje toe.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.