Cour­get­te­soep met mais en ko­ri­an­der

De jalapeño's geven deze soep extra pit! De maiskorrels geven dat Mexicaanse tintje.

(57)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mexicaans voorgerecht De jalapeño's geven deze soep extra pit! De maiskorrels geven dat Mexicaanse tintje. 4 personen
3 57

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • staafmixer

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snipper de ui. Snijd de courgette in stukjes. Schil de aardappel en snijd in blokjes van 1 x 1 cm (brunoise). Verhit de olie in een soeppan en bak de ui, courgette en aardappel 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de jalapeño’s, bouillontabletten en het water toe. Breng aan de kook en laat 10 min. koken. Voeg de tuinerwten toe en laat nog 5 min. koken.
  2. Rasp ondertussen de kaas en snijd de blaadjes van de koriander grof.
  3. Neem de soep van het vuur en pureer met de staafmixer. Schep de soep in 4 kommen en bestrooi met de kaas, mais en koriander.
video

Ui snip­pe­ren

Instructievideo - 00:52 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 215 kcal
  • eiwit 8 g
  • koolhydraten 21 g
  • vet 10 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 940 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in

Courgettesoep met mais en koriander

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Cour­get­te­soep met mais en ko­ri­an­der

1
  • 1 ui
  • 1 courgette
  • 1 kruimige aardappel

Snipper de ui. Snijd de courgette in stukjes. Schil de aardappel en snijd in blokjes van 1 x 1 cm (brunoise).

2
  • 2 el arachideolie

Verhit de olie in een soeppan en bak de ui, courgette en aardappel 5 min. op middelhoog vuur.

3
  • 1 el jalapeños
  • 1½ groentebouillontablet
  • 1 liter kraanwater
  • 200 g tuinerwten

Voeg de jalapeño’s, bouillontabletten en het water toe. Breng aan de kook en laat 10 min. koken. Voeg de tuinerwten toe en laat nog 5 min. koken.

4
  • 50 g Pecorino Romano
  • 5 g koriander

Rasp ondertussen de kaas en snijd de blaadjes van de koriander grof.

5

Neem de soep van het vuur en pureer met de staafmixer.

6
  • 150 g maiskorrels

Schep de soep in 4 kommen en bestrooi met de kaas, mais en koriander. Lekker!

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.