Quesa­dil­la’s met worst en zoe­te aard­ap­pel

Wist je dat zoete aardappel oorspronkelijk uit Mexico komt?

(113)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mexicaans hoofdgerecht Wist je dat zoete aardappel oorspronkelijk uit Mexico komt? 4 personen
3 113

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • staafmixer

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de chorizo in stukjes en snipper de ui. Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes van 1 x 1 cm (brunoise). Bak de chorizo in een hapjespan 5 min. op laag vuur uit. Schep regelmatig om. Voeg de ui en aardappel toe en schep om. Voeg het water toe en kook 10 min. op middelhoog vuur met de deksel op de pan.
  2. Halveer de groene peper in de lengte, verwijder de zaadlijsten met een scherp mesje en snijd het vruchtvlees in kleine stukjes. Rasp de kaas. Voeg de peper toe aan het aardappel-chorizomengsel en neem van het vuur. Pureer met de staafmixer tot een gladde puree.
  3. Verhit ondertussen de olie in een koekenpan en bak de worstjes in 12 min. goudbruin en gaar. Neem uit de pan, laat iets afkoelen en snijd in plakjes van ½ cm breed.
  4. Bestrijk de helft van de wraps met een flinke lepel zoeteaardappelpuree. Verdeel de plakjes worst erover en bestrooi met de kaas. Leg voor de quesadilla’s de rest van de wraps erop.
  5. Verhit 2 koekenpannen en leg in elke pan een quesadilla. Bak 4 min. op middelhoog vuur. Keer halverwege. Snijd de quesadilla’s elk in 6 punten en houd warm onder aluminiumfolie. Bak de overige 2 quesadilla’s op dezelfde wijze.

combinatietip:

De verse jalapeño kun je vervangen door 1 tl fijngesneden jalapeños (potje 220 g).

combinatietip:

Lekker met zelfgemaakte guacamole. Kijk elders op ah.nl/allerhande voor het recept.

video

Ui snip­pe­ren

Instructievideo - 00:52 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 835 kcal
  • eiwit 35 g
  • koolhydraten 63 g
  • vet 48 g
    waarvan verzadigd 20 g
  • natrium 1.865 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in

Quesadilla’s met worst en zoete aardappel

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Quesa­dil­la’s met worst en zoe­te aard­ap­pel

1
  • 100 g chorizo
  • 1 ui
  • 400 g zoete aardappelen

Snijd de chorizo in stukjes en snipper de ui. Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes van 1 x 1 cm (brunoise).

2

Bak de chorizo in een hapjespan 5 min. op laag vuur uit. Schep regelmatig om. Voeg de ui en aardappel toe en schep om.

3
  • 150 ml kraanwater

Voeg het water toe en kook 10 min. op middelhoog vuur met de deksel op de pan.

4
  • 1 groene peper
  • 150 g oude kaas

Halveer de groene peper in de lengte, verwijder de zaadlijsten met een scherp mesje en snijd het vruchtvlees in kleine stukjes. Rasp de kaas.

5

Voeg de peper toe aan het aardappel-chorizomengsel en neem van het vuur. Pureer met de staafmixer tot een gladde puree.

6
  • 2 el arachideolie
  • 300 g Catalaanse worstjes

Verhit ondertussen de olie in een koekenpan en bak de worstjes in 12 min. goudbruin en gaar. Neem uit de pan, laat iets afkoelen en snijd in plakjes van ½ cm breed.

7
  • 8 tortillawraps meergranen

Bestrijk de helft van de wraps met een flinke lepel zoeteaardappelpuree. Verdeel de plakjes worst erover en bestrooi met de kaas.

8

Leg voor de quesadilla’s de rest van de wraps erop.

9

Verhit 2 koekenpannen en leg in elke pan een quesadilla. Bak 4 min. op middelhoog vuur. Keer halverwege.

10

Snijd de quesadilla’s elk in 6 punten en houd warm onder aluminiumfolie. Bak de overige 2 quesadilla’s op dezelfde wijze.

11

Lekker!

combinatietip:

De verse jalapeño kun je vervangen door 1 tl fijngesneden jalapeños (potje 220 g).

combinatietip:

Lekker met zelfgemaakte guacamole. Kijk elders op ah.nl/allerhande voor het recept.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.