Groen­te­chi­li sin car­ne

Deze vegetarische chili met extra veel groenten doet qua smaak niet onder voor de variant met gekruid gehakt.

(59)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mexicaans hoofdgerecht Deze vegetarische chili met extra veel groenten doet qua smaak niet onder voor de variant met gekruid gehakt. 4 personen
3 59

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de aubergine en courgette in blokjes van 1 x 1 cm (brunoise). Verhit de olie in een hapjespan en bak de aubergine met de paprikapoeder, komijn en eventueel zout 5 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.
  2. Schil ondertussen de zoete aardappelen en snijd in blokjes van 1 x 1 cm. Maak de paprika’s schoon en snijd ook in blokjes van 1 x 1 cm. Voeg de aardappel toe aan de aubergine en bak 5 min. mee. Voeg de paprika en courgette toe en bak nog 3 min. Voeg de salsasaus toe en warm nog 5 min. mee.
  3. Laat ondertussen de zwarte bonen en flageolets uitlekken in een zeef en spoel af met koud water. Voeg de bonen toe aan de groenten en warm 3 min. mee. Breng de groentechili op smaak met peper en eventueel zout.

combinatietip:

Lekker met tacoschelpen en Griekse yoghurt 0%

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 375 kcal
  • eiwit 13 g
  • koolhydraten 46 g
  • vet 12 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 775 mg
  • vezels 16 g
Tags
Ook te zien in

Groentechili sin carne

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Groen­te­chi­li sin car­ne

1
  • 1 aubergine
  • 1 courgette

Snijd de aubergine en courgette in blokjes van 1 x 1 cm (brunoise).

2
  • 4 el arachideolie
  • 1 el paprikapoeder
  • 1 tl gemalen komijn (djinten)

Verhit de olie in een hapjespan en bak de aubergine met de paprikapoeder, komijn en eventueel zout 5 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.

3
  • 300 g zoete aardappelen
  • 1 zak paprikamix

Schil ondertussen de zoete aardappelen en snijd in blokjes van 1 x 1 cm. Maak de paprika’s schoon en snijd ook in blokjes van 1 x 1 cm.

4
  • 300 g salsasaus mild

Voeg de aardappel toe aan de aubergine en bak 5 min. mee. Voeg de paprika en courgette toe en bak nog 3 min. Voeg de salsasaus toe en warm nog 5 min. mee.

5
  • 400 g zwarte bonen
  • 425 g flageolets

Laat ondertussen de zwarte bonen en flageolets uitlekken in een zeef en spoel af met koud water.

6

Voeg de bonen toe aan de groenten en warm 3 min. mee. Breng de groentechili op smaak met peper en eventueel zout. Lekker!

combinatietip:

Lekker met tacoschelpen en Griekse yoghurt 0%

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.