Plaat­piz­za bi­an­ca & ros­sa

Twee flinke pizza’s: ideaal om met veel mensen van te eten. Eentje mét en eentje zonder tomatensaus. In al hun eenvoud overheerlijk!

  • hoofdgerecht
  • 8 personen
  • 510 kcal voedingswaarden
    • 35 min. bereiden
    • 1 u. 5 min. wachten
    • 25 min. oventijd
(27)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Twee flinke pizza’s: ideaal om met veel mensen van te eten. Eentje mét en eentje zonder tomatensaus. In al hun eenvoud overheerlijk! 8 personen
3 27

Ingrediënten

Keukenspullen
  • theedoek
  • staafmixer
  • deegroller
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Doe de gist met de suiker in een kom. Schenk er het water bij en laat 5 min. staan. Zeef de bloem en het griesmeel boven een andere kom en meng het zout erdoor. Maak een kuil in het midden en schenk er het gistmengsel in. Voeg 1 el olie toe.
  2. Meng met een houten lepel vanuit het midden het water door de bloem. Kneed minimaal 8 min. verder met de hand totdat een fluweelzacht, elastisch deeg ontstaat. Vet een kom in en doe het deeg erin. Bestrooi met wat bloem. Dek af met een schone theedoek en laat het deeg ca. 1 uur rijzen op een warme, tochtvrije plek.
  3. Halveer ondertussen de tomaten en schep met een lepel de zaadlijsten eruit. Pureer de tomaten met de knoflook en zongedroogde tomaat met de staafmixer tot een gladde saus. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  4. Verwarm de oven voor op 225 °C. Kneed het deeg nogmaals door. Verdeel in 2 stukken en rol beide stukken uit tot een lap ter grootte van een bakplaat.
  5. Leg het deeg op 2 met bakpapier beklede bakplaten. Bestrijk voor de pizza rossa de ene pizza met de tomatensaus. Snijd voor de pizza bianca de mozzarella in plakjes en verdeel over de andere pizza. Verdeel de takjes tijm over de mozzarella.
  6. Bak de pizza’s ca. 25 min. in de hete oven. Verwissel halverwege de baktijd de bakplaten. Neem de pizza’s uit de oven en besprenkel met de rest van de olie. Verdeel de rucola over de pizza rossa. Snijd beide pizza’s in stukken en serveer.
video

Piz­za­deeg ma­ken

Instructievideo - 02:19 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 510 kcal
  • eiwit 19 g
  • koolhydraten 75 g
  • vet 14 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 385 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in

Plaatpizza bianca & rossa

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Plaat­piz­za bi­an­ca & ros­sa

1
  • 1½ zakje gedroogde gist
  • 1 el suiker
  • 520 ml handwarm kraanwater

Doe de gist met de suiker in een kom. Schenk er het water bij en laat 5 min. staan.

2
  • 725 g tarwebloem
  • 75 g griesmeel
  • 1 el zout
  • 1 el olijfolie

Zeef de bloem en het griesmeel boven een andere kom en meng het zout erdoor. Maak een kuil in het midden en schenk er het gistmengsel in. Voeg de olie toe.

3

Meng met een houten lepel vanuit het midden het water door de bloem. Kneed minimaal 8 min. verder met de hand totdat een fluweelzacht, elastisch deeg ontstaat.

4
  • 2 el olijfolie
  • 2 g tarwebloem

Vet een kom in en doe het deeg erin. Bestrooi met wat bloem. Dek af met een schone theedoek en laat het deeg ca. 1 uur rijzen op een warme, tochtvrije plek.

Tip: Het deeg moet zijn verdubbeld in volume.

5
  • 1 bak tomtrostomaat

Halveer ondertussen de tomaten en schep met een lepel de zaadlijsten eruit.

6
  • 1 teen knoflook
  • 5 zongedroogde tomaten

Pureer de tomaten met de knoflook en zongedroogde tomaat met de staafmixer tot een gladde saus. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

7

Verwarm de oven voor op 225 °C.

8

Kneed het deeg nogmaals door. Verdeel in 2 stukken en rol beide stukken uit tot een lap ter grootte van een bakplaat.

9

Leg het deeg op 2 met bakpapier beklede bakplaten. Bestrijk voor de pizza rossa de ene pizza met de tomatensaus.

10
  • 250 g buffelmozzarella
  • 8 g verse tijm

Snijd voor de pizza bianca de mozzarella in plakjes en verdeel over de andere pizza. Verdeel de takjes tijm over de mozzarella.

11

Bak de pizza’s ca. 25 min. in de hete oven. Verwissel halverwege de baktijd de bakplaten.

12
  • 4 el olijfolie
  • 40 g rucola

Neem de pizza’s uit de oven en besprenkel met de olie. Verdeel de rucola over de pizza rossa.

13

Snijd beide pizza’s in stukken en serveer. Lekker!

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.