Mexi­caan­se groen­te­wraps

Wraps zijn de nieuwe pannenkoeken. Het ideale is: je kunt ze tjokvol kleurrijke groenten stoppen.

(37)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mexicaans hoofdgerecht Wraps zijn de nieuwe pannenkoeken. Het ideale is: je kunt ze tjokvol kleurrijke groenten stoppen. 4 stuks
3 37

Ingrediënten

4 stuks

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier
  • ovenschaal (20 x 30 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Laat de mais uitlekken. Schep de bonen in een zeef, spoel ze onder koud stromend water en laat uitlekken. Snijd de bosuitjes in ringetjes en de cherrytomaten doormidden. Meng de mais, bonen, bosui en cherrytomaten.
  2. Bekleed de ovenschaal met bakpapier. Rasp de cheddar en voeg de helft toe aan het bonen-tomatenmengsel. Verdeel het mengsel over de wraps en vouw ze dicht. Gebruik gerust meer wraps als je te veel vulling hebt.
  3. Leg de wraps in de ovenschaal. Strooi de rest van de cheddar erover. Bak ca. 15 min. in de oven.

variatietip:

Voor een fris accent kun je wat limoensap toevoegen en de cheddar vervangen door witte kaas of feta.

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 795 kcal
  • eiwit 39 g
  • koolhydraten 74 g
  • vet 35 g
    waarvan verzadigd 18 g
  • natrium 1.195 mg
  • vezels 14 g
Tags
Ook te zien in

Mexicaanse groentewraps

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Mexi­caan­se groen­te­wraps

1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2
  • 300 g crispy mais
  • 800 g kidneybonen

Laat de mais uitlekken. Schep de bonen in een zeef, spoel ze onder koud stromend water en laat uitlekken.

3
  • 4 bosuitjes
  • 500 g cherrytomaten

Snijd de bosuitjes in ringetjes en de cherrytomaten doormidden. Meng de mais, bonen, bosui en cherrytomaten.

4
  • 300 g cheddar

Bekleed de ovenschaal met bakpapier. Rasp de cheddar en voeg de helft toe aan het bonen-tomatenmengsel.

5
  • 8 tortillawraps

Verdeel het mengsel over de wraps en vouw ze dicht. Gebruik gerust meer wraps als je te veel vulling hebt.

Tip: Steek eventueel een cocktailprikker door de wraps zodat ze niet uiteenvallen.

6

Leg de wraps in de ovenschaal. Strooi de rest van de cheddar erover. Bak ca. 15 min. in de oven.

variatietip:

Voor een fris accent kun je wat limoensap toevoegen en de cheddar vervangen door witte kaas of feta.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.