Ra­ta­touil­le met cous­cous 10-12 mnd

Een mediterrane groentestoof van aubergine en courgette met tomatensaus. Kidsproof!

(6)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan kindergerecht Een mediterrane groentestoof van aubergine en courgette met tomatensaus. Kidsproof! 2 stuks
3 6

Ingrediënten

2 stuks

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de aubergine en courgette in blokjes van ½ cm. Verhit de olie in een koekenpan en bak de groenten op niet te hoog vuur 10 min.
  2. Bereid ondertussen de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  3. Snijd de bosui in dunne ringetjes. Voeg de bosui toe aan de groenten en bak nog 1 min. Schenk nu de passata erbij en stoof alles 10 min.
  4. Serveer de ratatouille met de couscous.

bereidingstip:

Als de ratatouille nog te grof is kun je de ratatouille kort pureren.

Tip:

Bron: Opperdepop 2015, Albert Heijn

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 175 kcal
  • eiwit 5 g
  • koolhydraten 26 g
  • vet 5 g
    waarvan verzadigd 1 g
  • natrium 80 mg
  • vezels 3 g
Tags

Ratatouille met couscous 10-12 mnd

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ra­ta­touil­le met cous­cous 10-12 mnd

1
  • 75 g aubergine
  • 75 g courgette
  • 1 el olijfolie

Snijd de aubergine en courgette in blokjes van ½ cm. Verhit de olie in een koekenpan en bak de groenten op niet te hoog vuur 10 min.

2
  • 50 g couscous

Bereid ondertussen de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.

3
  • 1 bosuitje
  • 75 ml passata di pomodoro

Snijd de bosui in dunne ringetjes. Voeg de bosui toe aan de groenten en bak nog 1 min. Schenk nu de passata erbij en stoof alles 10 min.

4

Serveer de ratatouille met de couscous. Lekker!

bereidingstip:

Als de ratatouille nog te grof is kun je de ratatouille kort pureren.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.