Cour­get­te met ge­rook­te ma­kreel 10-12 mnd

Dit visgerecht smaakt lekker fris door de puree van courgette. De kleintjes zijn er dol op.

(3)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
kindergerecht Dit visgerecht smaakt lekker fris door de puree van courgette. De kleintjes zijn er dol op. 2 stuks
2 3

Ingrediënten

2 stuks

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de winterpeen en snijd hem in blokjes. Was de bosui en snijd de groene delen in stukjes. Het witte gedeelte gebruik je niet. Doe de groenten en kip in een pan en voeg het water toe. Breng alles aan de kook en laat het ongeveer 45 min. zachtjes koken. Zeef de bouillon en gooi de groenten weg. Gebruik het kippenvlees voor een ander gerecht.
  2. Snijd de courgette in blokjes. Verwarm de boter in een koekenpan en bak de courgette op laag vuur 10 min. Voeg 100 ml van de bouillon toe en stoof alles met de deksel op de pan in 10 min. gaar.
  3. Prak de courgette met een houten lepel en maak de puree eventueel iets dunner met wat bouillon. Knip of snijd de bieslook fijn en meng het erdoor. Verdeel de makreel in kleine stukjes en schep door de courgettepuree. Let goed op dat er geen graatjes meer in de vis zitten.

Tip:

Bron: Opperdepop 2015, Albert Heijn

Tip:

Gerookte makreel lijkt erg zout. Toch valt dit mee. Ter vergelijking: 30 g gerookte makreelfilet bevat ongeveer evenveel natrium als een halve boterham.

bewaartip:

Laat de overgebleven bouillon afkoelen, giet in kleine bakjes of ijsblokzakjes en bewaar in de vriezer. Zo heb je altijd een smakelijke bouillon om groenten in te koken of hapjes mee te verdunnen.

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 105 kcal
  • eiwit 5 g
  • koolhydraten 5 g
  • vet 7 g
    waarvan verzadigd 2,5 g
  • natrium 85 mg
  • vezels 0,5 g
Tags

Courgette met gerookte makreel 10-12 mnd

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Cour­get­te met ge­rook­te ma­kreel 10-12 mnd

1
  • 1 winterpeen
  • 2 bosuitjes

Schil de winterpeen en snijd hem in blokjes. Was de bosui en snijd de groene delen in stukjes. Het witte gedeelte gebruik je niet.

2
  • 1 kipdijfilet
  • 1½ liter kraanwater

Doe de groenten en kip in een pan en voeg het water toe. Breng alles aan de kook en laat het ongeveer 45 min. zachtjes koken.

3

Zeef de bouillon en gooi de groenten weg. Gebruik het kippenvlees voor een ander gerecht.

4
  • 200 g courgette
  • 15 g boter

Snijd de courgette in blokjes. Verwarm de boter in een koekenpan en bak de courgette op laag vuur 10 min.

5

Voeg 100 ml van de bouillon toe en stoof alles met de deksel op de pan in 10 min. gaar.

6
  • 3 takjes bieslook

Prak de courgette met een houten lepel en maak de puree eventueel iets dunner met wat bouillon. Knip of snijd de bieslook fijn en meng het erdoor.

7
  • 30 g gerookte makreelfilet

Verdeel de makreel in kleine stukjes en schep door de courgettepuree. Let goed op dat er geen graatjes meer in de vis zitten.

8

Lekker!

bewaartip:

Laat de overgebleven bouillon afkoelen, giet in kleine bakjes of ijsblokzakjes en bewaar in de vriezer. Zo heb je altijd een smakelijke bouillon om groenten in te koken of hapjes mee te verdunnen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.