Ri­sot­to met wor­tel en var­kens­vlees 10-12 mnd

Door de kleine stukjes vlees en de romige risotto is dit een ideaal gerechtje om je kleintje aan ongepureerd voedsel te laten wennen.

(1)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans kindergerecht Door de kleine stukjes vlees en de romige risotto is dit een ideaal gerechtje om je kleintje aan ongepureerd voedsel te laten wennen. 2 stuks
5 1

Ingrediënten

2 stuks

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de winterpeen en snijd hem in blokjes. Was de bosui en snijd de groene delen in stukjes. Het witte gedeelte gebruik je niet. Doe de groenten en kip in een pan en voeg het water toe. Breng alles aan de kook en laat het ongeveer 45 min. zachtjes koken. Zeef de bouillon en gooi de groenten weg. Gebruik het kippenvlees voor een ander gerecht.
  2. Snijd het varkensvlees in blokjes van ½ cm. Smelt de boter in een steelpan en bak het vlees 2 min. Omdat het zo klein gesneden is, is het snel gaar. Schep het vlees uit de pan en houd apart. Doe de rijst in de pan bij de boter en bak 1 min. Voeg 200 ml van de bouillon toe en breng aan de kook. Roer de rijst even door en doe de deksel op de pan. Kook de rijst 18 min. op laag vuur. Roer af en toe en voeg wat water toe als het te droog wordt.
  3. Schil of schrap ondertussen de bospeen en snijd in plakjes. Zet de plakjes op met 100 ml van de bouillon en doe de deksel op de pan. Kook de wortel in 10 min. gaar. Giet af, maar vang de bouillon op. Prak de wortel met een vork en maak de puree iets dunner met wat bouillon.
  4. Snijd of knip de dille heel fijn. Meng de dille en wortelpuree door de risotto. Voeg de stukjes vlees toe, warm alles even door.

variatietip:

Vervang de kipdijfilet door wat runderschenkel of kippenpoot zonder vel. De botten uit vlees en kip verrijken de bouillon met stoffen die de darmwand van je kind helpen opbouwen.

Tip:

Bron: Opperdepop 2015, Albert Heijn

bewaartip:

Laat de overgebleven bouillon afkoelen, giet in kleine bakjes of ijsblokzakjes en bewaar in de vriezer. Zo heb je altijd een smakelijke bouillon om groenten in te koken of hapjes mee te verdunnen.

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 160 kcal
  • eiwit 8 g
  • koolhydraten 22 g
  • vet 4 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 30 mg
  • vezels 1,5 g
Tags

Risotto met wortel en varkensvlees 10-12 mnd

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ri­sot­to met wor­tel en var­kens­vlees 10-12 mnd

1
  • 1 winterpeen
  • 2 bosuitjes

Schil de winterpeen en snijd hem in blokjes. Was de bosui en snijd de groene delen in stukjes. Het witte gedeelte gebruik je niet.

2
  • 1 kipdijfilet
  • 1½ liter kraanwater

Doe de groenten en kip in een pan en voeg het water toe. Breng alles aan de kook en laat het ongeveer 45 min. zachtjes koken.

3

Zeef de bouillon en gooi de groenten weg. Gebruik het kippenvlees voor een ander gerecht.

4
  • 50 g varkensfilets
  • 20 g boter

Snijd het varkensvlees in blokjes van ½ cm. Smelt de boter in een steelpan en bak het vlees 2 min. Omdat het zo klein gesneden is, is het snel gaar.

5
  • 50 g risottorijst

Schep het vlees uit de pan en houd apart. Doe de rijst in de pan bij de boter en bak 1 min. Voeg 200 ml van de bouillon toe en breng aan de kook.

6

Roer de rijst even door en doe de deksel op de pan. Kook de rijst 18 min. op laag vuur. Roer af en toe en voeg wat water toe als het te droog wordt.

7
  • 100 g bospeen

Schil of schrap ondertussen de bospeen en snijd in plakjes. Zet de plakjes op met 100 ml van de bouillon en doe de deksel op de pan.

8

Kook de wortel in 10 min. gaar. Giet af, maar vang de bouillon op. Prak de wortel met een vork en maak de puree iets dunner met wat bouillon.

9
  • 1 takje dille

Snijd of knip de dille heel fijn. Meng de dille en wortelpuree door de risotto. Voeg de stukjes vlees toe, warm alles even door.

10

Lekker!

variatietip:

Vervang de kipdijfilet door wat runderschenkel of kippenpoot zonder vel. De botten uit vlees en kip verrijken de bouillon met stoffen die de darmwand van je kind helpen opbouwen.

bewaartip:

Laat de overgebleven bouillon afkoelen, giet in kleine bakjes of ijsblokzakjes en bewaar in de vriezer. Zo heb je altijd een smakelijke bouillon om groenten in te koken of hapjes mee te verdunnen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.