Cur­ry met adu­ki­bo­nen en zoe­te aard­ap­pel

Deze goedgevulde milde Indiase curry is lactosevrij.

(75)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
indiaas hoofdgerecht Deze goedgevulde milde Indiase curry is lactosevrij. 4 personen
2 75

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • staafmixer

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Doe de adukibonen in een kom en schenk er zo veel water over tot ze onder staan. Laat de bonen 8 uur weken. Giet af.
  2. Kook de bonen in ruim water in 40 min. op middelhoog vuur gaar.
  3. Snipper ondertussen de ui. Snijd de knoflook fijn. Schil en rasp de gember.
  4. Schil de zoete aardappelen en snijd ze in blokjes van 1 x 1 cm (brunoise).
  5. Verhit de olie in een ruime pan met dikke bodem en fruit de ui, knoflook, gember en de garam masala 1 min.
  6. Voeg de zoete aardappel toe en bak 3 min. mee op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.
  7. Pureer met de staafmixer de gegrilde paprika met het vocht uit de pot tot een gladde saus.
  8. Voeg de paprikasaus en de kokosmelk toe aan het aardappelmengsel en laat op laag vuur 20 min. koken.
  9. Halveer ondertussen de courgette en snijd in dunne plakjes. Snijd de kipdijfilet in stukjes van 2 x 2 cm.
  10. Voeg de courgette en kip de laatste 8 min. van de kooktijd toe. Voeg de tuinerwten de laatste 2 min. toe.
  11. Bereid ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking in de magnetron.
  12. Giet de bonen af en voeg toe aan de curry. Laat alles nog 1 min. koken en breng op smaak met peper en eventueel zout.
  13. Serveer de curry met de rijst.

variatietip:

Houd je van pittig voeg dan een ½ fijngesneden rode peper toe aan de ui, knoflook, gember en garam masala.

serveertip:

Lekker met fijngesneden koriander

video

Gem­ber ge­brui­ken

Instructievideo - 01:26 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 815 kcal
  • eiwit 35 g
  • koolhydraten 94 g
  • vet 30 g
    waarvan verzadigd 20 g
  • natrium 355 mg
  • vezels 14 g
Tags
Ook te zien in

Curry met adukibonen en zoete aardappel

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Cur­ry met adu­ki­bo­nen en zoe­te aard­ap­pel

1
1
  • 250 g adukibonen

Doe de adukibonen in een kom en schenk er zo veel water over tot ze onder staan. Laat de bonen 8 uur weken. Giet af.

2
2

Kook de bonen in ruim water in 40 min. op middelhoog vuur gaar.

3
3
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 3 cm verse gember

Snipper ondertussen de ui. Snijd de knoflook fijn. Schil en rasp de gember.

4
4
  • 200 g zoete aardappelen

Schil de zoete aardappelen en snijd ze in blokjes van 1 x 1 cm (brunoise).

5
5
  • 2 el arachideolie
  • ½ el garam masala

Verhit de olie in een ruime pan met dikke bodem en fruit de ui, knoflook, gember en de garam masala 1 min.

6
6

Voeg de zoete aardappel toe en bak 3 min. mee op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.

7
7
  • 295 g gegrilde rode paprika's

Pureer met de staafmixer de gegrilde paprika met het vocht uit de pot tot een gladde saus.

8
8
  • 400 ml kokosmelk

Voeg de paprikasaus en de kokosmelk toe aan het aardappelmengsel en laat op laag vuur 20 min. koken.

9
9
  • 1 courgette
  • 300 g kipdijfilet

Halveer ondertussen de courgette en snijd in dunne plakjes. Snijd de kipdijfilet in stukjes van 2 x 2 cm.

10
10
  • 200 g tuinerwten

Voeg de courgette en kip de laatste 8 min. van de kooktijd toe. Voeg de tuinerwten de laatste 2 min. toe.

11
11
  • 400 g basmatirijst

Bereid ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking in de magnetron.

12
12

Giet de bonen af en voeg toe aan de curry. Laat alles nog 1 min. koken en breng op smaak met peper en eventueel zout.

13
13

Serveer de curry met de rijst.

variatietip:

Houd je van pittig voeg dan een ½ fijngesneden rode peper toe aan de ui, knoflook, gember en garam masala.

serveertip:

Lekker met fijngesneden koriander

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.