Adu­ki­bo­nen­sa­la­de met to­nijn en ge­gril­de pa­pri­ka

Avondje Aziatisch? Probeer deze gegrilde sesamtonijn met pittige bonensalade.

(20)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
aziatisch hoofdgerecht Avondje Aziatisch? Probeer deze gegrilde sesamtonijn met pittige bonensalade. 4 personen
2 20

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • grillpan

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Doe de adukibonen in een kom en schenk er zo veel koud water op dat ze onder staan. Laat de bonen 8 uur weken. Giet af.
  2. Kook de bonen in ruim water in 40 min. op middelhoog vuur gaar. Giet af en spoel koud onder stromend water. Laat goed uitlekken.
  3. Kook ondertussen in een andere pan de sugarsnaps 2 min. (blancheren). Giet af en spoel koud onder stromend water.
  4. Halveer de paprika’s in de lengte, verwijder de zaadlijsten. Halveer de helften nogmaals in de lengte en snijd het vruchtvlees in dunne reepjes.
  5. Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de paprika in delen 8 min. Schep regelmatig om.
  6. Halveer ondertussen de ui en snijd in de lengte in dunne reepjes. Halveer de limoen en pers de helft uit. Snijd de andere helft in partjes.
  7. Meng voor de dressing de sojasaus met de helft van de sesamolie, de chilli oil, rietsuiker en het limoensap. Doe samen met de adukibonen in een ruime schaal.
  8. Voeg de sugarsnaps, paprika en ui toe en schep om.
  9. Halveer de tonijnsteaks en bestrijk met de rest van de sesamolie. Bestrooi aan beide zijden met de sesamzaadjes, peper en eventueel zout.
  10. Verhit de grillpan opnieuw zonder olie of boter en gril de tonijnsteaks in 5 min. rosé. Keer halverwege.
  11. Snijd ondertussen de blaadjes basilicum in reepjes en schep de helft door de adukibonensalade.
  12. Garneer met de rest van het basilicum en serveer met de tonijnsteaks en limoenpartjes.
video

Groen­ten gril­len en roos­te­ren

Instructievideo - 00:50 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 345 kcal
  • eiwit 29 g
  • koolhydraten 28 g
  • vet 11 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 520 mg
  • vezels 9 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Adukibonensalade met tonijn en gegrilde paprika

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Adu­ki­bo­nen­sa­la­de met to­nijn en ge­gril­de pa­pri­ka

1
1
  • 150 g adukibonen

Doe de adukibonen in een kom en schenk er zo veel koud water op dat ze onder staan. Laat de bonen 8 uur weken. Giet af.

2
2

Kook de bonen in ruim water in 40 min. op middelhoog vuur gaar. Giet af en spoel koud onder stromend water. Laat goed uitlekken.

3
3
  • 200 g sugarsnaps

Kook ondertussen in een andere pan de sugarsnaps 2 min. (blancheren). Giet af en spoel koud onder stromend water.

4
4
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika

Halveer de paprika’s in de lengte, verwijder de zaadlijsten. Halveer de helften nogmaals in de lengte en snijd het vruchtvlees in dunne reepjes.

5
5

Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de paprika in delen 8 min. Schep regelmatig om.

6
6
  • 1 rode ui
  • 1 limoen

Halveer ondertussen de ui en snijd in de lengte in dunne reepjes. Halveer de limoen en pers de helft uit. Snijd de andere helft in partjes.

7
7
  • 2 el sojasaus
  • 2 tl sesamolie
  • 1 tl chilli oil
  • 1 tl rietsuiker

Meng voor de dressing de sojasaus met de sesamolie, chilli oil, rietsuiker en het limoensap. Doe samen met de adukibonen in een ruime schaal.

8
8

Voeg de sugarsnaps, paprika en ui toe en schep om.

9
9
  • 250 g tonijnsteaks
  • 2 tl sesamolie
  • 50 g sesamzaad

Halveer de tonijnsteaks en bestrijk met de sesamolie. Bestrooi aan beide zijden met de sesamzaadjes, peper en eventueel zout.

Tip: Duw de sesamzaadjes zacht aan.

10
10

Verhit de grillpan opnieuw zonder olie of boter en gril de tonijnsteaks in 5 min. rosé. Keer halverwege.

11
11
  • 15 g basilicum

Snijd ondertussen de blaadjes basilicum in reepjes en schep de helft door de adukibonensalade.

12
12

Garneer met de rest van het basilicum en serveer met de tonijnsteaks en limoenpartjes.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.