Adu­ki­bo­nen­stoof met worst­jes en au­ber­gi­ne

Hier warm je zeker van op! Goedgevulde stoofpot met worst en adukibonen.

(10)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan hoofdgerecht Hier warm je zeker van op! Goedgevulde stoofpot met worst en adukibonen. 4 personen
3 10

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Doe de adukibonen in een kom en schenk er zo veel koud water op dat ze onder staan. Laat de bonen 8 uur weken. Giet af.
  2. Spoel de bonen schoon onder koud stromend water. Laat uitlekken in een vergiet. Snijd de aubergine in blokjes van 1 x 1 cm. Verhit de helft van de olijfolie in een pan met dikke bodem en bak de aubergine 5 min. op hoog vuur goudbruin en gaar. Schep de aubergine uit de pan op een bord en houd apart.
  3. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Schil de winterpeen en snijd in blokjes van 1 x 1 cm. Snijd de bleekselderij in boogjes. Verhit de rest van de olie in dezelfde pan en bak de ui, knoflook, peen, bleekselderij en rozemarijn 5 min. op hoog vuur. Voeg de wijn toe en laat 3 min. meekoken. Voeg de tomatenblokjes, het water, de bonen, het bouillontablet, het laurierblaadje en de worstjes toe. Breng aan de kook. Laat met de deksel op de pan op laag vuur 50 min. zachtjes stoven tot de bonen gaar zijn. Voeg de laatste 10 min. de aubergine toe. Snijd ondertussen de peterselie fijn. Verwijder de takjes rozemarijn en het laurierblaadje. Breng op smaak met de helft van de peterselie, peper en eventueel zout. Neem de worstjes uit de pan, snijd in plakjes en schep door de stoof. Serveer met de rest van de peterselie.

combinatietip:

Lekker met een schepje zure room.

video

Knof­look snij­den

Instructievideo - 00:57 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 525 kcal
  • eiwit 33 g
  • koolhydraten 39 g
  • vet 21 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 2.265 mg
  • vezels 11 g
Tags
Ook te zien in

Adukibonenstoof met worstjes en aubergine

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Adu­ki­bo­nen­stoof met worst­jes en au­ber­gi­ne

1
1
  • 200 g adukibonen

Doe de adukibonen in een kom en schenk er zo veel koud water op dat ze onder staan. Laat de bonen 8 uur weken. Giet af.

2
2

Spoel de bonen schoon onder koud stromend water. Laat uitlekken in een vergiet.

3
3
  • 1 aubergine
  • 2 el olijfolie

Snijd de aubergine in blokjes van 1 x 1 cm. Verhit de olijfolie in een pan met dikke bodem en bak de aubergine 5 min. op hoog vuur goudbruin en gaar.

4
4

Schep de aubergine uit de pan op een bord en houd apart.

5
5
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook

Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.

6
6
  • 250 g winterpeen
  • 3 stengels bleekselderij

Schil de winterpeen en snijd in blokjes van 1 x 1 cm. Snijd de bleekselderij in boogjes.

7
7
  • 2 el olijfolie
  • 2 takjes rozemarijn

Verhit de olie in dezelfde pan en bak de ui, knoflook, peen, bleekselderij en rozemarijn 5 min. op hoog vuur.

8
8
  • 150 ml rode wijn
  • 400 g tomatenblokjes
  • 300 ml kraanwater
  • 3 kippenbouillontabletten
  • 1 laurierblaadje
  • 400 g venkel-tijmworsten

Voeg de wijn toe en laat 3 min. meekoken. Voeg de tomatenblokjes, het water, de bonen, het bouillontablet, het laurierblaadje en de worstjes toe.

9
9

Breng aan de kook. Laat met de deksel op de pan op laag vuur 50 min. zachtjes stoven tot de bonen gaar zijn.

10
10
  • 15 g platte peterselie

Voeg de laatste 10 min. de aubergine toe. Snijd ondertussen de peterselie fijn. Verwijder de takjes rozemarijn en het laurierblaadje.

11
11

Breng op smaak met de helft van de peterselie, peper en eventueel zout.

12
12

Neem de worstjes uit de pan, snijd in plakjes en schep door de stoof. Serveer met de rest van de peterselie.

combinatietip:

Lekker met een schepje zure room.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.