Os­sen­haas ta­ta­ki met noe­dels en ra­dijs

Rundvlees wordt ook in Azië veel gegeten. Vooral als gemarineerde plakjes of reepjes, die erg goed combineren met noedels of rijst.

(84)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
japans hoofdgerecht Rundvlees wordt ook in Azië veel gegeten. Vooral als gemarineerde plakjes of reepjes, die erg goed combineren met noedels of rijst. 4 personen
4 84

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Bestrijk de ossenhaas met de helft van de arachideolie en bestrooi met peper en eventueel zout. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak het vlees 5 min. Keer halverwege. Neem uit de pan en laat 15 min. afkoelen.
  2. Schil en rasp ondertussen de gember en meng met de sojasaus, mirin, de helft van de sesamolie en het limoensap in een kom of afsluitbare bak. Leg het afgekoelde vlees erin en laat afgedekt 1 uur in de koelkast marineren. Keer halverwege.
  3. Kook na 50 min. de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd ondertussen de radijs in dunne plakjes en verwijder de houtachtige onderkant van de asperges. Snijd in schuine stukken van 2 cm.
  4. Neem het vlees uit de marinade en schenk de marinade in een kommetje. Snijd het vlees in dunne plakjes. Snijd de knoflook fijn.
  5. Verhit de rest van de sesam- en arachideolie in een wok en fruit de knoflook 30 sec. Voeg het sesamzaad en de asperges toe en bak 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de noedels toe en warm al omscheppend 4 min. mee. Schep de radijs erdoor en verdeel over grote kommen.
  6. Leg er een paar plakjes ossenhaas op en besprenkel met wat extra marinade.

variatietip:

Je kunt de mirin (rijstwijn) vervangen door droge sherry.

combinatietip:

Lekker met een zeewiersalade.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 460 kcal
  • eiwit 26 g
  • koolhydraten 58 g
  • vet 13 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 975 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in

Ossenhaas tataki met noedels en radijs

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Os­sen­haas ta­ta­ki met noe­dels en ra­dijs

1
  • 250 g ossenhaas
  • 1 el arachideolie

Bestrijk de ossenhaas met de arachideolie en bestrooi met peper en eventueel zout.

2

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak het vlees 5 min. Keer halverwege. Neem uit de pan en laat 15 min. afkoelen.

3
  • 2 cm verse gember
  • 60 ml sojasaus
  • 1 el mirin
  • ½ el sesamolie
  • 1 el limoensap

Schil en rasp ondertussen de gember en meng met de sojasaus, mirin, sesamolie en het limoensap in een kom of afsluitbare bak.

4

Leg het afgekoelde vlees erin en laat afgedekt 1 uur in de koelkast marineren. Keer halverwege.

5
  • 270 g udon noedels

Kook na 50 min. de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.

6
  • 1 bosje radijs
  • 350 g groene asperges

Snijd ondertussen de radijs in dunne plakjes en verwijder de houtachtige onderkant van de asperges. Snijd in schuine stukken van 2 cm.

7
  • 1 teen knoflook

Neem het vlees uit de marinade en schenk de marinade in een kommetje. Snijd het vlees in dunne plakjes. Snijd de knoflook fijn.

8
  • 1 el arachideolie
  • ½ el sesamolie
  • 2 el sesamzaad

Verhit de rest van de sesam- en arachideolie in een wok en fruit de knoflook 30 sec. Voeg het sesamzaad en de asperges toe en bak 3 min. op middelhoog vuur.

9

Voeg de noedels toe en warm al omscheppend 4 min. mee. Schep de radijs erdoor en verdeel over grote kommen.

10

Leg er een paar plakjes ossenhaas op en besprenkel met wat extra marinade. Lekker!

variatietip:

Je kunt de mirin (rijstwijn) vervangen door droge sherry.

combinatietip:

Lekker met een zeewiersalade.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.