Freek­eh met ha­ri­cots verts, spek en ui

Nieuwkomer in granenland: freekeh. Deze jonge tarwe kun je met van alles combineren. Bijvoorbeeld met spek en haricots verts.

(47)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Nieuwkomer in granenland: freekeh. Deze jonge tarwe kun je met van alles combineren. Bijvoorbeeld met spek en haricots verts. 4 personen
3 47

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de uien in halve ringen. Verhit de olie in een ruime koekenpan en bak de uien 30 min. op laag vuur, tot ze karamelliseren. Schep af en toe om.
  2. Kook ondertussen de freekeh volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af, doe terug in de pan en laat tot gebruik met de deksel op de pan staan. Verwijder ondertussen de steelaanzet van de haricots verts, halveer en kook in 7 min. beetgaar. Giet af en doe met de freekeh en gekaramelliseerde uien in een schaal.
  3. Bak de spekreepjes in 6 min. krokant op middelhoog vuur. Roer ze met de helft van het bakvet door de freekeh. Bak in het achtergebleven bakvet spiegeleieren. Serveer de lauwwarme freekehsalade met de eieren ernaast.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 540 kcal
  • eiwit 24 g
  • koolhydraten 40 g
  • vet 30 g
    waarvan verzadigd 10 g
  • natrium 685 mg
  • vezels 10 g
Tags
Ook te zien in

Freekeh met haricots verts, spek en ui

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Freek­eh met ha­ri­cots verts, spek en ui

1
  • 3 uien

Snijd de uien in halve ringen.

2
  • 3 el olijfolie

Verhit de olie in een ruime koekenpan en bak de uien 30 min. op laag vuur, tot ze karamelliseren. Schep af en toe om.

3
  • 200 g freekeh

Kook ondertussen de freekeh volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af, doe terug in de pan en laat tot gebruik met de deksel op de pan staan.

4
  • 350 g haricots verts

Verwijder ondertussen de steelaanzet van de haricots verts, halveer en kook in 7 min. beetgaar.

5

Giet af en doe met de freekeh en gekaramelliseerde uien in een schaal.

6
  • 200 g gerookte spekreepjes

Bak de spekreepjes in 6 min. krokant op middelhoog vuur. Roer ze met de helft van het bakvet door de freekeh.

7
  • 4 eieren

Bak in het achtergebleven bakvet spiegeleieren.

8

Serveer de lauwwarme freekehsalade met de eieren ernaast. Lekker!

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.