Lin­zen met Am­ster­dam­se ui en worst

Zoetzure uitjes, lichtpittige mosterd, kruidige worst en zoete tomaatjes: dit gerecht is een echte smaakexplosie.

(38)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht Zoetzure uitjes, lichtpittige mosterd, kruidige worst en zoete tomaatjes: dit gerecht is een echte smaakexplosie. 4 personen
3 38

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Doe de linzen, laurierblaadjes en het water in een pan. Breng aan de kook en kook de linzen in 20 min. gaar. Ze zijn gaar als ze zacht zijn maar nog wel bite hebben. Giet af in een zeef en verwijder de laurierblaadjes. Doe de linzen in een schaal en schep om met de mosterd.
  2. Haal het vel van de worstjes en snijd het worstvlees in stukjes. Halveer de tomaten. Bak het worstvlees in een koekenpan met antiaanbaklaag zonder olie of boter in 8 min. goudbruin en gaar. Bak de laatste 3 min. de tomaten mee.
  3. Laat de uien uitlekken, halveer ze en voeg toe aan de linzen. Meng het worstvlees en de tomaten erdoor.

serveertip:

Dit gerecht is zowel warm, lauw als koud lekker.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 300 kcal
  • eiwit 15 g
  • koolhydraten 22 g
  • vet 16 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 1.040 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in

Linzen met Amsterdamse ui en worst

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Lin­zen met Am­ster­dam­se ui en worst

1
  • 250 g dupuis-linzen
  • 3 laurierblaadjes
  • 1 liter kraanwater

Doe de linzen, laurierblaadjes en het water in een pan. Breng aan de kook en kook de linzen in 20 min. gaar.

Tip: Ze zijn gaar als ze zacht zijn maar nog wel bite hebben.

2
  • 1 el fijne mosterd

Giet af in een zeef en verwijder de laurierblaadjes. Doe de linzen in een schaal en schep om met de mosterd.

3
  • 270 g Catalaanse braadworsten

Haal het vel van de worstjes en snijd het worstvlees in stukjes.

4
  • 250 g cherrytomaten aan de tak

Halveer de tomaten.

5

Bak het worstvlees in een koekenpan met antiaanbaklaag zonder olie of boter in 8 min. goudbruin en gaar. Bak de laatste 3 min. de tomaten mee.

6
  • 340 g Amsterdamse uien

Laat de uien uitlekken, halveer ze en voeg toe aan de linzen. Meng het worstvlees en de tomaten erdoor.

7

Lekker!

serveertip:

Dit gerecht is zowel warm, lauw als koud lekker.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.