Ve­ga-quesa­dil­la

Een avondje op de Mexicaanse toer? Dat kan prima vegetarisch. De krokante reepjes vegaschnitzel geven het gerecht een lekkere bite.

(92)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mexicaans hoofdgerecht Een avondje op de Mexicaanse toer? Dat kan prima vegetarisch. De krokante reepjes vegaschnitzel geven het gerecht een lekkere bite. 4 personen
2 92

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Halveer de paprika in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in blokjes van ½ x ½ cm. Snipper de ui en snijd de koriander fijn. Laat de bonen en mais apart van elkaar uitlekken. Meng de paprika met de ui, de helft van de koriander, de bonen en tomatendip. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  2. Snijd de schnitzels in reepjes van ½ cm. Rasp de cheddar en meng met de mais, de rest van de koriander en de crème fraîche. Breng op smaak met de tabasco red peppersauce.
  3. Verdeel het mais-kaasmengsel en de schnitzelreepjes over de helft van de gordita’s en dek af met de rest van de gordita’s (dit heet een quesadilla). Bak in twee ruime koekenpannen elk 1 quesadilla 6 min. op middelhoog vuur. Keer halverwege. Houd warm onder aluminiumfolie. Bak zo ook de andere quesadilla’s en serveer met de bonensalade.

variatietip:

In plaats van vegaschnitzel kun je ook groente-roerbakreepjes gebruiken.

combinatietip:

Lekker met een schijfje limoen.

video

Pa­pri­ka's schoon­ma­ken

Instructievideo - 00:28 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 675 kcal
  • eiwit 27 g
  • koolhydraten 65 g
  • vet 31 g
    waarvan verzadigd 15 g
  • natrium 1.245 mg
  • vezels 14 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Vega-quesadilla

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ve­ga-quesa­dil­la

1
  • 1 groene paprika
  • 1 rode ui
  • 15 g koriander

Halveer de paprika in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in blokjes van ½ x ½ cm. Snipper de ui en snijd de koriander fijn.

2
  • 400 g black eyed bonen
  • 300 g mais

Laat de bonen en mais apart van elkaar uitlekken.

3
  • 150 g dip tomato & jalapeño

Meng de paprika met de ui, de helft van de koriander, de bonen en tomatendip. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

4
  • 180 g vegaschnitzels

Snijd de schnitzels in reepjes van ½ cm.

5
  • 100 g Cheddar Tophat 48+
  • 125 g crème fraîche
  • 2 tl tabasco red peppersauce

Rasp de cheddar en meng met de mais, de rest van de koriander en de crème fraîche. Breng op smaak met de tabasco red peppersauce.

6
  • 8 gordita's

Verdeel het mais-kaasmengsel en de schnitzelreepjes over de helft van de gordita’s en dek af met de rest van de gordita’s (dit heet een quesadilla).

7

Bak in twee ruime koekenpannen elk 1 quesadilla 6 min. op middelhoog vuur. Keer halverwege. Houd warm onder aluminiumfolie.

8

Bak zo ook de andere quesadilla’s en serveer met de bonensalade. Lekker!

variatietip:

In plaats van vegaschnitzel kun je ook groente-roerbakreepjes gebruiken.

combinatietip:

Lekker met een schijfje limoen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.