Spelt­pas­ta met brood­kruim en ro­mi­ge prei

Een perfecte mix van vitaminen, mineralen, vet en eiwit met spelt.

(28)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Een perfecte mix van vitaminen, mineralen, vet en eiwit met spelt. 4 personen
2 28

Ingrediënten

Keukenspullen
  • staafmixer

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verkruimel het brood tot stukjes van ca. ½ cm. Snijd de knoflook fijn. Verwijder de zaadlijsten van de halve rode peper. Snijd het vruchtvlees fijn. Verhit een ruime hapjespan zonder olie of boter en bak de pancetta in 4 min. knapperig. Keer halverwege. Neem uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Laat het bakvet in de pan.
  2. Bak in het achtergebleven bakvet het broodkruim, de knoflook en rode peper in 5 min. knapperig. Neem uit de pan en laat uitlekken.
  3. Maak de pan schoon. Verhit de boter in dezelfde pan en bak de prei 3 min. op hoog vuur. Voeg de erwten, slagroom en dragon toe en laat met de deksel op de pan in 10 min. gaar stoven.
  4. Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  5. Neem de pan van het vuur en schenk het preimengsel in een hoge kom. Rasp de kaas en voeg toe aan het preimengsel. Pureer het preimengsel met de staafmixer tot een gladde saus. Breng op smaak met peper. Giet de pasta af en meng door de saus. Verkruimel de pancetta erboven en bestrooi met het broodkruim. Serveer direct.

combinatietip:

Lekker met fijngesneden peterselie.

video

Ro­de pe­per schoon­ma­ken

Instructievideo - 00:34 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 745 kcal
  • eiwit 30 g
  • koolhydraten 68 g
  • vet 37 g
    waarvan verzadigd 21 g
  • natrium 1.175 mg
  • vezels 11 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Speltpasta met broodkruim en romige prei

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Spelt­pas­ta met brood­kruim en ro­mi­ge prei

1
  • 2 sneetjes witbrood
  • 1 teen knoflook
  • ½ rode peper

Verkruimel het brood tot stukjes van ca. ½ cm. Snijd de knoflook fijn. Verwijder de zaadlijsten van de halve rode peper. Snijd het vruchtvlees fijn.

2
  • 100 g pancetta

Verhit een ruime hapjespan zonder olie of boter en bak de pancetta in 4 min. knapperig. Keer halverwege.

3

Neem uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Laat het bakvet in de pan.

4

Bak in het achtergebleven bakvet het broodkruim, de knoflook en rode peper in 5 min. knapperig. Neem uit de pan en laat uitlekken.

5
  • 25 g boter
  • 300 g gesneden prei

Maak de pan schoon. Verhit de boter in dezelfde pan en bak de prei 3 min. op hoog vuur.

6
  • 300 g tuinerwten
  • 125 ml slagroom
  • 2 tl gedroogde dragon

Voeg de erwten, dragon en slagroom toe en laat met de deksel op de pan in 10 min. gaar stoven.

7
  • 300 g speltpasta

Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.

8
  • 100 g Parmigiano Reggiano 32+

Neem de pan van het vuur en schenk het preimengsel in een hoge kom. Rasp de kaas en voeg toe aan het preimengsel.

9

Pureer het preimengsel met de staafmixer tot een gladde saus. Breng op smaak met peper.

10

Giet de pasta af en meng door de saus. Verkruimel de pancetta erboven en bestrooi met het broodkruim. Serveer direct. Lekker!

combinatietip:

Lekker met fijngesneden peterselie.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.