Noe­delsoep (ra­men)

Ze zijn snel klaar, eenvoudig te bereiden, veelzijdig én betaalbaar. Dat maakt noedels de ideale basis voor de doordeweekse maaltijd.

(61)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
aziatisch hoofdgerecht Ze zijn snel klaar, eenvoudig te bereiden, veelzijdig én betaalbaar. Dat maakt noedels de ideale basis voor de doordeweekse maaltijd. 4 personen
3 61

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Lekker erbij

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Doe het water, de bouillontabletten, saus en het 5 kruidenpoeder in een pan. Schil de gember en rasp boven de pan. Breng aan de kook en laat op laag vuur 10 min. zachtjes koken.
  2. Kook ondertussen de eieren in 8 min. hard. Giet af en spoel onder koud stromend water. Pel en halveer ze. Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en verdeel over de ruime kommen.
  3. Snijd de paksoi in reepjes. Verdeel de kip, taugé en paksoi over de noedels en schenk de hete bouillon eroverheen. Leg de eieren met de snijkant naar boven in de soep en garneer met de korianderblaadjes.
video

Ei ko­ken

Instructievideo - 01:51 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 505 kcal
  • eiwit 40 g
  • koolhydraten 63 g
  • vet 9 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 2.285 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in

Noedelsoep (ramen)

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Noe­delsoep (ra­men)

1
  • 2 liter kraanwater
  • 3 kippenbouillontabletten
  • 3 el Japanse teriyakisaus
  • 2½ tl 5 kruidenpoeder

Doe het water, de bouillontabletten, saus en de 5 kruidenpoeder in een pan.

2
  • 3 cm verse gember

Schil de gember en rasp boven de pan. Breng aan de kook en laat op laag vuur 10 min. zachtjes koken.

3
  • 4 eieren

Kook ondertussen de eieren in 8 min. hard. Giet af en spoel onder koud stromend water. Pel en halveer ze.

4
  • 270 g udon noedels

Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en verdeel over ruime kommen.

5
  • 300 g paksoi
  • 300 g kip saladevlees Caesar
  • 250 g taugé

Snijd de paksoi in reepjes. Verdeel de kip, taugé en paksoi over de noedels en schenk de hete bouillon eroverheen.

6
  • 15 g koriander

Leg de eieren met de snijkant naar boven in de soep en garneer met de korianderblaadjes. Lekker!

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.