Ge­gril­de en­tre­co­te met sal­sa ver­de

De groene salsa maakt van dit gerecht met mooie rosé gebakken entrecote een Zuid-Amerikaans pareltje.

(51)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan hoofdgerecht De groene salsa maakt van dit gerecht met mooie rosé gebakken entrecote een Zuid-Amerikaans pareltje. 4 personen
3 51

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • keukenmachine
  • grillpan

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de krieltjes in water met zout in 12 min. gaar. Giet af.
  2. Rasp ondertussen de gele schil van de citroen en pers 1 helft van de vrucht uit. Maal de blaadjes munt, dille, peterselie, knoflook, ansjovis, het citroenrasp, de olie en de helft van de kappertjes fijn in de keukenmachine. Breng de salsa op smaak met peper en eventueel zout.
  3. Bestrijk de entrecotes met 2 el olie en bestrooi met peper en eventueel zout. Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril het vlees in 5 min. rosé. Keer halverwege. Neem uit de pan en laat 5 min. op een bord rusten onder een deksel of aluminiumfolie.
  4. Meng ondertussen de helft van de salsa met de krieltjes, 2 el citroensap, de rest van de kappertjes en de rucola. Serveer met de entrecote en de rest van de salsa.

combinatietip:

Lekker met gegrilde groenten.

video

Vlees gril­len

Instructievideo - 00:39 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 695 kcal
  • eiwit 42 g
  • koolhydraten 46 g
  • vet 37 g
    waarvan verzadigd 9 g
  • natrium 885 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in

Gegrilde entrecote met salsa verde

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­gril­de en­tre­co­te met sal­sa ver­de

1
1
  • 1 kg krieltjes

Kook de krieltjes in water met zout in 12 min. gaar. Giet af.

2
2
  • 1 citroen

Rasp ondertussen de gele schil van de citroen en pers 1 helft van de vrucht uit.

3
3
  • 15 g munt
  • 15 g dille
  • 10 g platte peterselie
  • ½ teen knoflook
  • 2 ansjovisfilets
  • 75 ml extra vierge olijfolie
  • 100 g kappertjes

Maal de blaadjes munt, dille, peterselie, knoflook, ansjovis, het citroenrasp, olie en kappertjes fijn in de keukenmachine.

4
4

Breng de salsa op smaak met peper en eventueel zout.

5
5
  • 25 ml extra vierge olijfolie
  • 4 entrecotes

Bestrijk de entrecotes met olie en bestrooi met peper en eventueel zout.

6
6

Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril het vlees in 5 min. rosé. Keer halverwege.

Vlees grillen

Instructievideo

00:39 min.

7
7

Neem uit de pan en laat 5 min. op een bord rusten onder een deksel of aluminiumfolie.

8
8
  • 125 g rucola

Meng ondertussen de helft van de salsa met de krieltjes, per 4 personen 2 el citroensap, de rest van de kappertjes en de rucola. Serveer met de entrecote en de rest van de salsa.

combinatietip:

Lekker met gegrilde groenten.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.