Ri­beye met knof­look, yog­hurt en munt

Een stevig stuk vlees geef je een frisse draai door er een lichte, kruidige yoghurtsaus bij te serveren.

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 295 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 30 min. wachten
(39)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan hoofdgerecht Een stevig stuk vlees geef je een frisse draai door er een lichte, kruidige yoghurtsaus bij te serveren. 4 personen
3 39

Ingrediënten

Keukenspullen
  • vijzel
  • grillpan
  • staafmixer

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Doe de peperkorrels, het zeezout, koriander-, venkel en mosterdzaad in de vijzel en stamp fijn. Wrijf de ribeyes rondom in met het specerijenmengsel (rub). Laat afgedekt 30 min. buiten de koelkast marineren.
  2. Bestrijk het gemarineerde vlees aan beide kanten met de olie. Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril het vlees in 5 min. medium. Keer halverwege. Neem het vlees uit de pan en laat 5 min. rusten op een bord onder een deksel of aluminiumfolie.
  3. Rasp ondertussen de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Houd een paar blaadjes munt achter voor garnering en snijd de rest grof. Doe met het limoenrasp, 2 el limoensap, de yoghurt en knoflook in een hoge beker en pureer met de staafmixer. Breng op smaak met peper, eventueel zout en de rest van het limoensap.
  4. Snijd het vlees in plakjes, garneer met de achtergehouden munt en serveer met de knoflook-muntyoghurt.

combinatietip:

Lekker met tomatensalsa en een rijstsalade met zwarte bonen. Zie voor de recepten elders op ah.nl/allerhande.

video

Vij­ze­len

Instructievideo - 01:06 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 295 kcal
  • eiwit 27 g
  • koolhydraten 3 g
  • vet 19 g
    waarvan verzadigd 8 g
  • natrium 500 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Ribeye met knoflook, yoghurt en munt

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ri­beye met knof­look, yog­hurt en munt

1
1
  • 2 tl zwartepeperkorrels
  • 2 tl zeezout
  • ½ el gemalen koriander (ketoembar)
  • 1 el venkelzaad
  • 1 el mosterdzaad

Doe de peperkorrels, het zeezout, koriander-, venkel en mosterdzaad in de vijzel en stamp fijn.

2
2
  • 2 ribeyes

Wrijf de ribeyes rondom in met het specerijenmengsel (rub). Laat afgedekt 30 min. buiten de koelkast marineren.

3
3
  • 2 el arachideolie

Bestrijk het gemarineerde vlees aan beide kanten met de olie. Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril het vlees in 5 min. medium. Keer halverwege.

4
4

Neem het vlees uit de pan en laat 5 min. rusten op een bord onder een deksel of aluminiumfolie.

5
5
  • 1 limoen
  • 15 g munt

Rasp ondertussen de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Houd een paar blaadjes munt achter voor garnering en snijd de rest grof.

6
6
  • 100 ml Griekse yoghurt
  • ½ teen knoflook

Doe met het limoenrasp, 2 el limoensap, de yoghurt en knoflook in een hoge beker en pureer met de staafmixer.

7
7

Breng op smaak met peper, eventueel zout en de rest van het limoensap.

8
8

Snijd het vlees in plakjes, garneer met de achtergehouden munt en serveer met de knoflook-muntyoghurt.

combinatietip:

Lekker met tomatensalsa en een rijstsalade met zwarte bonen. Zie voor de recepten elders op ah.nl/allerhande.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.