In­di­a­se an­dij­vie­stamp­pot met ve­ga­ge­hakt

Stamppot met een Indiase twist? Zo geregeld met vadouvankruiden, kikkererwten en mangochutney.

(56)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
aziatisch hoofdgerecht Stamppot met een Indiase twist? Zo geregeld met vadouvankruiden, kikkererwten en mangochutney. 4 personen
3 56

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • pureestamper

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken. Kook in een ruime pan water met de deksel erop in ca. 15 min. gaar.
  2. Snijd ondertussen de knoflook fijn, snipper de ui, laat de kikkererwten uitlekken in een vergiet en hak de cashewnoten grof. Verhit de olie in een koekenpan, voeg de ui, knoflook en vadouvan toe en fruit 5 min. op laag vuur. Voeg het gehakt en de kikkererwten toe en bak 5 min. mee. Schep regelmatig om.
  3. Giet de aardappelen af. Voeg de hangop en mangochutney toe en stamp fijn met de pureestamper. Schep de andijvie en het gehakt door de puree en bestrooi met de cashewnoten.
video

Ui snip­pe­ren

Instructievideo - 00:52 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 520 kcal
  • eiwit 24 g
  • koolhydraten 56 g
  • vet 18 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 665 mg
  • vezels 18 g
Tags
Ook te zien in

Indiase andijviestamppot met vegagehakt

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

In­di­a­se an­dij­vie­stamp­pot met ve­ga­ge­hakt

1
1
  • 500 g kruimige aardappelen

Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken. Kook in een ruime pan water met de deksel erop in ca. 15 min. gaar.

2
2
  • 1 teen knoflook
  • 2 uien
  • 800 g kikkererwten
  • 2 el gezouten cashewnoten

Snijd ondertussen de knoflook fijn, snipper de ui, laat de kikkererwten uitlekken in een vergiet en hak de cashewnoten grof.

Ui snipperen

Instructievideo

00:52 min.

3
3
  • 3 el arachideolie
  • ½ el vadouvan

Verhit de olie in een koekenpan. Voeg de ui, knoflook en vadouvan toe en fruit 5 min. op laag vuur.

4
4
  • 175 g vega fijngehakt

Voeg het gehakt en de kikkererwten toe en bak 5 min. mee. Schep regelmatig om.

5
5
  • 150 g hangop
  • 2 el mangochutney

Giet de aardappelen af. Voeg de hangop en mangochutney toe en stamp fijn met de pureestamper.

6
6
  • 400 g gesneden andijvie

Schep de andijvie en het gehakt door de puree en bestrooi met de cashewnoten.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.