Na­si met tofu­reep­jes

Dat je voor een goede nasi echt niet altijd vlees nodig hebt, bewijst deze superlekkere vegaversie.

(10)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
aziatisch hoofdgerecht Dat je voor een goede nasi echt niet altijd vlees nodig hebt, bewijst deze superlekkere vegaversie. 4 personen
2 10

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Los het bouillontablet op in 200 ml heet water. Klop de eieren los en breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de knoflook en prei fijn.
  2. Verhit 3 el olie in een wok met antiaanbaklaag en roerbak de knoflook en roerbakreepjes 2 min. Voeg de prei, peen en kool toe en roerbak 5 min. mee. Voeg de sherry en bouillon toe en breng aan de kook. Schenk in een kom.
  3. Maak de wok schoon en verhit de rest van de olie erin. Roerbak de eieren in 1 min. net niet gaar. Voeg de rijst toe en roerbak 4 min. op hoog vuur. Voeg het bouillon-groentemengsel toe en roerbak nog 1 min. Serveer direct.

variatietip:

In plaats van tofuroerbakreepjes kun je ook groentewokstukjes gebruiken.

combinatietip:

Lekker met pindasaus.

video

Prei was­sen

Instructievideo - 00:29 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 535 kcal
  • eiwit 19 g
  • koolhydraten 56 g
  • vet 24 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 1.150 mg
  • vezels 10 g
Tags
Ook te zien in

Nasi met tofureepjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Na­si met tofu­reep­jes

1
1
  • 1 paddenstoelenbouillontablet
  • 200 ml heet water
  • 2 eieren
  • 2 tenen verse knoflook
  • 2 preien

Los het bouillontablet op in heet water. Klop de eieren los en breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de knoflook en prei fijn.

Prei wassen

Instructievideo

00:29 min.

2
2
  • 3 el arachideolie
  • 180 g tofu roerbakreepjes
  • 150 g peen julienne
  • 300 g gesneden Chinese kool

Verhit de olie in een wok met antiaanbaklaag en roerbak de knoflook en roerbakreepjes 2 min. Voeg de prei, peen en kool toe en roerbak 5 min. mee.

3
3
  • 2 el droge sherry

Voeg de sherry en bouillon toe en breng aan de kook. Schenk in een kom.

4
4
  • 2 el arachideolie
  • 600 g 1 minuut basmatirijst

Maak de wok schoon en verhit de olie erin. Roerbak de eieren in 1 min. net niet gaar. Voeg de rijst toe en roerbak 4 min. op hoog vuur.

5
5

Voeg het bouillon-groentemengsel toe en roerbak nog 1 min. Serveer direct.

variatietip:

In plaats van tofuroerbakreepjes kun je ook groentewokstukjes gebruiken.

combinatietip:

Lekker met pindasaus.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.