Spa­ghet­ti aglio olio met ver­se krui­den

Knoflook, kruiden, olie en kaas: meer heb je niet nodig voor een heerlijke pasta.

(179)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Knoflook, kruiden, olie en kaas: meer heb je niet nodig voor een heerlijke pasta. 4 personen
3 179

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af.
  2. Snijd ondertussen de knoflook, peterselie en het basilicum fijn. Rasp de kaas.
  3. Verhit de olie in een hapjespan en fruit hierin de knoflook 4 min. op laag vuur. Voeg de spaghetti, peterselie, het basilicum en de helft van de kaas toe. Schep om. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Bestrooi de spaghetti met de rest van de kaas en serveer.

variatietip:

Rasp 1 schoongeboende citroen boven de pasta en schep er 2 el kappertjes over. Dat geeft een lekker fris accent aan dit gerecht.

combinatietip:

Lekker met een groene salade of de mediterrane groente. Zie de recepten elders op deze website.

video

Knof­look snij­den

Instructievideo - 00:57 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 505 kcal
  • eiwit 17 g
  • koolhydraten 56 g
  • vet 23 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 190 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in

Spaghetti aglio olio met verse kruiden

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Spa­ghet­ti aglio olio met ver­se krui­den

1
1
  • 300 g spaghetti

Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af.

2
2
  • 3 tenen knoflook
  • 20 g platte peterselie
  • 15 g basilicum
  • 75 g Parmezaanse kaas

Snijd ondertussen de knoflook, peterselie en het basilicum fijn. Rasp de kaas.

3
3
  • 75 ml extra vergine olijfolie Gran Fruttato

Verhit de olie in een hapjespan en fruit hierin de knoflook 2 min. op laag vuur. Voeg de spaghetti, peterselie, het basilicum en de helft van de kaas toe.

4
4

Schep om. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Bestrooi de spaghetti met de rest van de kaas en serveer.

variatietip:

Rasp 1 schoongeboende citroen boven de pasta en schep er 2 el kappertjes over. Dat geeft een lekker fris accent aan dit gerecht.

combinatietip:

Lekker met een groene salade of de mediterrane groente. Zie de recepten elders op deze website.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.