Ja­la­pe­ño­bur­gers met ge­gril­de au­ber­gi­ne

(40)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mexicaans hoofdgerecht 4 personen
2 40

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • grillpan

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit een grillpan zonder olie of boter. Snijd de hamburgerbroodjes open en gril ze ca. 1 min. op de snijkant.
  2. Gril de jalapeñoburgers in 12 min. in de grillpan op middelhoog vuur bruin en gaar. Keer regelmatig.
  3. Was en droog de sla en scheur in stukken. Leg 4 stukken sla op de onderste helften van de broodjes en doe de rest in een schaal. Snijd 2 tomaten in plakjes en verdeel ze over de broodjes. Snijd de rest van de tomaten in partjes en doe bij de sla in de schaal. Meng 2 el mayonaise met 1 el water en besprenkel de salade ermee.
  4. Meng de rest van de mayonaise met de harissa. Leg op elk broodje een jalapeñoburger. Schep op elke burger ½ el harissamayonaise en verdeel de gegrilde aubergine en augurkblokjes erover. Serveer met de salade

combinatietip:

Lekker met partjes zoete aardappel uit de oven.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 650 kcal
  • eiwit 29 g
  • koolhydraten 44 g
  • vet 39 g
    waarvan verzadigd 9 g
  • natrium 1.515 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in

Jalapeñoburgers met gegrilde aubergine

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ja­la­pe­ño­bur­gers met ge­gril­de au­ber­gi­ne

1
1
  • 4 hamburgerbroodjes

Verhit een grillpan zonder olie of boter. Snijd de hamburgerbroodjes open en gril ze ca. 1 min. op de snijkant.

2
2
  • 4 jalapeñoburgers

Gril de jalapeñoburgers in 12 min. in de grillpan op middelhoog vuur bruin en gaar. Keer regelmatig.

3
3
  • 1 krop romainesla

Was en droog de sla en scheur in stukken. Leg 4 stukken sla op de onderste helften van de broodjes en doe de rest in een schaal.

4
4
  • 5 trostomaten

Snijd 2 tomaten in plakjes en verdeel ze over de broodjes. Snijd de rest van de tomaten in partjes en doe bij de sla in de schaal.

5
5
  • 2 el mayonaise met citroen
  • 1 el kraanwater

Meng de mayonaise met het water en besprenkel de salade ermee.

6
6
  • 2 el mayonaise met citroen
  • 1 tl harissa

Meng de rest van de mayonaise met de harissa. Leg op elk broodje een jalapeñoburger.

7
7
  • 180 g gegrilde aubergine
  • 2 el augurkenblokjes

Schep op elke burger ½ el harissamayonaise en verdeel de gegrilde aubergine en augurkblokjes erover. Serveer met de salade

combinatietip:

Lekker met partjes zoete aardappel uit de oven.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.