Stamp­pot met bief­stuk en so­ja­saus

Stamppot anders: met plakjes biefstuk in plaats van worst.

(46)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht Stamppot anders: met plakjes biefstuk in plaats van worst. 4 personen
3 46

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • pureestamper

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de spruiten 5 min. en giet af.
  2. Verhit ondertussen de helft van de boter in een koekenpan en bak de biefstuk op hoog vuur in 4 min. rondom bruin. Voeg 1 el sojasaus toe en schep om. Breng op smaak met peper. Neem de biefstuk uit de pan en laat 5 min. rusten onder aluminiumfolie. Ris ondertussen de blaadjes tijm van de takjes.
  3. Verhit de rest van de boter in dezelfde koekenpan en bak de uien en tijm 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de spruiten en de rest van de sojasaus toe en bak 2 min. mee. Verwarm ondertussen de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking in de magnetron.
  4. Stamp het ui-spruitjesmengsel grof met de pureestamper en schep samen met de rauwkost door de aardappelpuree. Breng op smaak met peper. Snijd de biefstuk in plakjes en leg op de stamppot.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 515 kcal
  • eiwit 25 g
  • koolhydraten 48 g
  • vet 23 g
    waarvan verzadigd 15 g
  • natrium 1.086 mg
  • vezels 9 g
Tags
Ook te zien in

Stamppot met biefstuk en sojasaus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Stamp­pot met bief­stuk en so­ja­saus

1
1
  • 350 g geschoonde spruitjes

Kook de spruiten 5 min. en giet af.

2
2
  • 20 g boter
  • 300 g biefstukken

Verhit ondertussen de boter in een koekenpan en bak de biefstuk op hoog vuur in 4 min. rondom bruin.

3
3
  • 1 el sojasaus

Voeg de sojasaus toe en schep om. Breng op smaak met peper. Neem de biefstuk uit de pan en laat 5 min. rusten onder aluminiumfolie.

4
4
  • 7½ g verse tijm
  • 20 g boter
  • 150 g gesneden ui

Ris ondertussen de blaadjes tijm van de takjes, verhit de boter in dezelfde koekenpan en bak de uien en tijm 3 min. op middelhoog vuur.

5
5
  • 2 el sojasaus

Voeg de spruiten en de sojasaus toe en bak 2 min. mee.

6
6
  • 900 g aardappelpuree met boter

Verwarm ondertussen de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking in de magnetron.

7
7
  • 150 g rauwkost zoetepaprikamix

Stamp het ui-spruitjesmengsel grof met de pureestamper en schep samen met de rauwkost door de aardappelpuree.

8
8

Breng op smaak met peper. Snijd de biefstuk in plakjes en leg op de stamppot.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.