Ge­bak­ken gnoc­chi met to­ma­ten­saus en kal­koen

Met dit gerecht waan je je in no time in het warme zuiden.

(50)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Met dit gerecht waan je je in no time in het warme zuiden. 4 personen
3 50

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de winterpeen in plakjes van 1 cm en deze in blokjes van 1 x 1 cm (brunoise). Snijd de bleekselderij in boogjes van ½ cm en snijd de knoflook fijn.
  2. Verhit 2 el olie in een hapjespan en bak de peen, bleekselderij en knoflook 4 min. op middelhoog vuur. Voeg de bliktomaten en het balsamicoglazuur toe. Breng aan de kook en laat 15 min. zachtjes koken. Breng de saus op smaak met peper en eventueel zout.
  3. Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag. Voeg de gnocchi toe en bak in 12 min. op middelhoog vuur goudbruin en knapperig.
  4. Snijd ondertussen de kalkoen in kleine stukjes. Voeg het vlees toe aan de tomatensaus en warm 3 min. mee.
  5. Voeg de gnocchi toe aan de tomatensaus en schep om. Scheur de basilicumblaadjes in stukjes en strooi over de gnocchi.

combinatietip:

Lekker met geraspte Parmezaanse kaas. Het recept is dan niet meer lactosevrij.

video

Ge­bak­ken gnoc­chi met to­ma­ten­saus en kal­koen

- 01:41 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 465 kcal
  • eiwit 24 g
  • koolhydraten 56 g
  • vet 15 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 485 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in

Gebakken gnocchi met tomatensaus en kalkoen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­bak­ken gnoc­chi met to­ma­ten­saus en kal­koen

1
  • 300 g winterpeen
  • 3 stengels bleekselderij
  • 2 tenen knoflook

Snijd de winterpeen in plakjes van 1 cm en deze in blokjes van 1 x 1 cm (brunoise). Snijd de bleekselderij in boogjes van ½ cm en snijd de knoflook fijn.

2
  • 2 el olijfolie

Verhit de olie in een hapjespan en bak de peen, bleekselderij en knoflook 4 min. op middelhoog vuur.

3
  • 800 g tomatenpartjes
  • 1 el balsamicoglazuur

Voeg de bliktomaten en het balsamicoglazuur toe. Breng aan de kook en laat 15 min. zachtjes koken.

4

Breng de saus op smaak met peper en eventueel zout.

5
  • 3 el olijfolie
  • 500 g gnocchi

Verhit ondertussen de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag. Voeg de gnocchi toe en bak in 12 min. op middelhoog vuur goudbruin en knapperig.

6
  • 250 g kalkoenschnitzels

Snijd ondertussen de kalkoen in kleine stukjes. Voeg het vlees toe aan de tomatensaus en warm 3 min. mee.

7
  • 15 g basilicum

Voeg de gnocchi toe aan de tomatensaus en schep om. Scheur de basilicumblaadjes in stukjes en strooi over de gnocchi. Lekker!

combinatietip:

Lekker met geraspte Parmezaanse kaas. Het recept is dan niet meer lactosevrij.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.