Gu­a­ca­mo­le

Heerlijk romige dip, gemaakt van avocado. Lekker voor bij de borrel, deze Mexicaanse klassieker.

(159)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mexicaans bijgerecht Heerlijk romige dip, gemaakt van avocado. Lekker voor bij de borrel, deze Mexicaanse klassieker. 4 personen
3 159

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de tomaten in kwarten, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes van ½ x ½ cm (brunoise). Snijd de koriander fijn en snipper de ui.
  2. Snijd de avocado’s overlangs doormidden. Verwijder de pit en maak een ruitpatroon in het vruchtvlees. Schep het vruchtvlees uit de schil en prak tot een grove puree. Meng de tomaat, koriander, ui, komijn en het limoensap door de avocadopuree en breng op smaak met zout.

combinatietip:

Lekker met Mexicaanse zwartebonenchili met feta. Kijk voor het recept elders op ah.nl/allerhande.

Tip:

Gebruik ook eens het AH Guacamolepakket (versafdeling). Daarin zitten alle ingrediënten die je nodig hebt. Lekker makkelijk!

video

Avo­ca­do schil­len

Instructievideo - 00:46 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 195 kcal
  • eiwit 2 g
  • koolhydraten 4 g
  • vet 18 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 5 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in

Guacamole

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Gu­a­ca­mo­le

1
  • 2 tomtrostomaten

Snijd de tomaten in kwarten, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes van ½ x ½ cm (brunoise).

2
  • 15 g koriander
  • 1 rode ui

Snijd de koriander fijn en snipper de ui.

3
  • 2 avocado's

Snijd de avocado’s overlangs doormidden. Verwijder de pit en maak een ruitpatroon in het vruchtvlees. Schep het vruchtvlees uit de schil en prak tot een grove puree.

4
  • ½ tl gemalen komijn
  • 2 el limoensap

Meng de tomaat, koriander, ui, komijn en het limoensap door de avocadopuree en breng op smaak met zout.

combinatietip:

Lekker met Mexicaanse zwartebonenchili met feta. Kijk voor het recept elders op ah.nl/allerhande.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.