Bi­mi­qui­che met oer­kaas

Bimi is het slanke zusje van de broccoli. De smaak is iets milder en zoeter en doet een beetje denken aan groene asperges.

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 530 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 35 min. oventijd
(51)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
frans hoofdgerecht Bimi is het slanke zusje van de broccoli. De smaak is iets milder en zoeter en doet een beetje denken aan groene asperges. 4 personen
3 51

Ingrediënten

Keukenspullen
  • quichevorm (Ø 28 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de sjalotten in de lengte in parten. Snijd de knoflook fijn. Laat de ansjovis uitlekken en vang de olie op. Snijd de ansjovis in stukjes.
  2. Verhit de olie en fruit de sjalot, knoflook en ansjovis 8 min. op laag vuur. Schep regelmatig om. Neem van het vuur en breng op smaak met peper. Vet de quichevorm in en bekleed met het bladerdeeg.
  3. Klop de eieren los. Rasp de gele schil van de citroen en pers de helft van de vrucht uit. Meng het citroenrasp en 2 el -sap met de eieren en room. Breng op smaak met peper. Rasp de kaas. Roer door het room-kaasmengsel.
  4. Verdeel het sjalot-ansjovismengsel over de bodem van de quichevorm en leg de bimi erop. Schenk het room-kaasmengsel erover. Bestrooi met het amandelschaafsel en bak in ca. 35 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar. Serveer de quiche warm, lauw of koud.

variatietip:

Je kunt in plaats van oerkaas ook belegen 50+ kaas gebruiken.

video

Ci­trus snij­den

Instructievideo - 01:15 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 530 kcal
  • eiwit 20 g
  • koolhydraten 36 g
  • vet 33 g
    waarvan verzadigd 17 g
  • natrium 925 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in

Bimiquiche met oerkaas

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bi­mi­qui­che met oer­kaas

1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2
  • 400 g sjalotten
  • 2 tenen knoflook

Snijd de sjalotten in de lengte in parten. Snijd de knoflook fijn.

3
  • 46 g ansjovisfilets in olijfolie

Laat de ansjovis uitlekken en vang de olie op. Snijd de ansjovis in stukjes.

4

Verhit de olie en fruit de sjalot, knoflook en ansjovis 8 min. op laag vuur. Schep regelmatig om. Neem van het vuur en breng op smaak met peper.

5
  • 2 g boter
  • 270 g vers bladerdeeg

Vet de quichevorm in en bekleed met het bladerdeeg.

6
  • 2 eieren
  • 1 citroen

Klop de eieren los. Rasp de gele schil van de citroen en pers de helft van de vrucht uit.

7
  • 250 ml kookroom light

Meng het citroenrasp en 2 el -sap met de eieren en room. Breng op smaak met peper.

8
  • 100 g oerkaas

Rasp de kaas. Roer door het room-kaasmengsel.

9
  • 200 g bimi

Verdeel het sjalot-ansjovismengsel over de bodem van de quichevorm en leg de bimi erop. Schenk het room-kaasmengsel erover.

10
  • 3 el amandelschaafsel

Bestrooi met het amandelschaafsel en bak in ca. 35 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar.

11

Serveer de quiche warm, lauw of koud. Lekker!

variatietip:

Je kunt in plaats van oerkaas ook belegen 50+ kaas gebruiken.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.