Pom­poen­ch­ut­ney

Zó gemaakt en zeer smaakvol door de specerijen.

(11)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands bijgerecht Zó gemaakt en zeer smaakvol door de specerijen. 4 personen
4 11

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • weckpot (à 500 ml)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snipper de uien. Snijd de pompoenstukjes fijn. Snijd de appel in kwarten. Verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Schil en rasp de gember. Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui en de koriander 3 min. Voeg de pompoen, appel, gember, azijn, suiker en kaneel toe en breng aan de kook.
  2. Laat de chutney 5 min. koken. Neem de pan van het vuur en doe in de weckpot. Laat in ca. 30 min. afkoelen tot kamertemperatuur. Sluit de pot en bewaar in de koelkast.

combinatietip:

Lekker bij gehaktballen en stoofvlees.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 105 kcal
  • eiwit 1 g
  • koolhydraten 13 g
  • vet 5 g
    waarvan verzadigd 1 g
  • natrium 5 mg
  • vezels 2 g
Tags

Pompoenchutney

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pom­poen­ch­ut­ney

1
1
  • 2 rode uien
  • 400 g pompoenblokjes

Snipper de uien. Snijd de pompoenstukjes fijn.

2
2
  • 1 friszoete appel
  • 3 cm verse gember

Snijd de appel in kwarten. Verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Schil en rasp de gember.

3
3
  • 2 el olijfolie
  • 2 tl gemalen koriander (ketoembar)

Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui en koriander 3 min.

4
4
  • 4 el wittewijnazijn
  • 2 el suiker
  • ½ tl gemalen kaneel

Voeg de pompoen, appel, gember, azijn, suiker en kaneel toe en breng aan de kook.

5
5

Laat de chutney 5 min. koken. Neem de pan van het vuur en doe in de weckpot. Laat in ca. 30 min. afkoelen tot kamertemperatuur.

6
6

Sluit de pot en bewaar in de koelkast.

combinatietip:

Lekker bij gehaktballen en stoofvlees.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.