Ve­ge­ta­ri­sche Shep­herd’s pie

Deze Britse ovenschotel is ook wel bekend als ‘cottage pie’.

(33)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
engels hoofdgerecht Deze Britse ovenschotel is ook wel bekend als ‘cottage pie’. 4 personen
3 33

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • pureestamper
  • ovenschaal (20 x 30 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Snipper de uien en snijd de knoflook fijn. Schil de pastinaak en snijd in blokjes van 1 x 1 cm (brunoise). Snijd de bleekselderij in dunne boogjes. Ris de naaldjes van de rozemarijn en snijd ze fijn.
  2. Schil de aardappelen en kook ze in 20 min. in water met zout gaar. Verhit ondertussen de olie in een hapjespan en fruit de ui 3 min. op laag vuur. Voeg de knoflook, bleekselderij en pastinaak toe en bak 2 min. Voeg het gehakt, de tomatenblokjes en de helft van de rozemarijn toe en breng aan de kook. Laat 5 min. op laag vuur met de deksel op de pan stoven.
  3. Breng ondertussen de melk en ⅔ van de boter aan de kook in een steelpan. Giet de aardappelen af en stamp ze met de pureestamper en het melk-botermengsel tot puree. Breng op smaak met de nootmuskaat, peper en eventueel zout.
  4. Verdeel het gehakt over de bodem van de ovenschaal en dek af met de aardappelpuree. Bestrooi met het paneermeel en de kaas en bestrooi met de rest van de rozemarijn. Verdeel de rest van de boter er in blokjes over.
video

Knof­look snij­den

Instructievideo - 00:57 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 685 kcal
  • eiwit 24 g
  • koolhydraten 69 g
  • vet 32 g
    waarvan verzadigd 17 g
  • natrium 695 mg
  • vezels 13 g
Tags

Vegetarische Shepherd’s pie

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ve­ge­ta­ri­sche Shep­herd’s pie

1
1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2
2
  • 2 rode uien
  • 2 tenen knoflook
  • 400 g pastinaken

Snipper de uien en snijd de knoflook fijn. Schil de pastinaak en snijd in blokjes van 1 x 1 cm (brunoise).

Ui snipperen

Instructievideo

00:52 min.

3
3
  • 2 stengels bleekselderij
  • 10 g rozemarijn

Snijd de bleekselderij in dunne boogjes. Ris de naaldjes van de rozemarijn en snijd ze fijn.

4
4
  • 1.2 kg kruimige aardappel

Schil de aardappelen en kook ze in 20 min. in water met zout gaar.

Aardappelen schillen

Instructievideo

01:08 min.

5
5

Verhit ondertussen de olie in een hapjespan en fruit de ui 3 min. op laag vuur. Voeg de knoflook, bleekselderij en pastinaak toe en bak 2 min.

6
6
  • 175 g vega fijngehakt
  • 400 g tomatenblokjes

Voeg het gehakt, de tomatenblokjes en de helft van de rozemarijn toe en breng aan de kook. Laat 5 min. op laag vuur met de deksel op de pan stoven.

7
7
  • 150 ml halfvolle melk
  • 50 g boter

Breng ondertussen de melk en boter aan de kook in een steelpan.

8
8
  • ½ tl geraspte nootmuskaat

Giet de aardappelen af en stamp ze met de pureestamper en het melk-botermengsel tot puree. Breng op smaak met de nootmuskaat, peper en eventueel zout.

9
9

Verdeel het gehakt over de bodem van de ovenschaal en dek af met de aardappelpuree.

10
10
  • 50 g paneermeel
  • 100 g belegen kaas
  • 25 g boter

Bestrooi met het paneermeel en de kaas en bestrooi met de rest van de rozemarijn. Verdeel de boter er in blokjes over.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.