Lin­zen­bur­ger

Met linzen, biet en kaas. Zo gezond kan een burger dus ook!

(26)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Met linzen, biet en kaas. Zo gezond kan een burger dus ook! 4 personen
2 26

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • keukenmachine
  • grillpan

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Breng de linzen met het water en zout aan de kook. Draai het vuur laag, dek af en kook 30 min. tot de linzen beetgaar zijn. Giet af en laat afkoelen. Doe de linzen, het fijngehakt, de kaas en tahin in de keukenmachine en maal grof. Snijd de peterselie grof en maal door het mengsel. Bestuif je handen met wat bloem en vorm burgers van het linzenmengsel (1 per persoon). Wentel ze door de bloem en klop overtollige bloem eraf. Verhit de olie in een koekenpan en bak de burgers in 6 min. goudbruin. Keer halverwege.
  2. Schil de gekookte bieten en snijd ze in dunne plakjes. Halveer de Italiaanse bollen. Verhit de grillpan en gril de broodjes 1 min. op de snijkant. Bestrijk de broodhelften met de mayonaise en beleg de onderkanten met de sla, plakjes biet en een burger. Leg de bovenkanten erop.

combinatietip:

Lekker met een groene salade

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 740 kcal
  • eiwit 30 g
  • koolhydraten 68 g
  • vet 36 g
    waarvan verzadigd 8 g
  • natrium 950 mg
  • vezels 12 g
Tags

Linzenburger

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Lin­zen­bur­ger

1
1
  • 100 g dupuis-linzen
  • 400 ml kraanwater

Breng de linzen met het water en zout aan de kook. Draai het vuur laag, dek af en kook 30 min. tot de linzen beetgaar zijn. Giet af en laat afkoelen.

2
2
  • 175 g vega fijngehakt
  • 100 g belegen kaas
  • 1 el tahin
  • 20 g platte peterselie

Doe de linzen, het fijngehakt, de kaas en tahin in de keukenmachine en maal grof. Snijd de peterselie grof en maal door het mengsel.

3
3
  • 50 g bloem

Bestuif je handen met wat bloem en vorm burgers van het linzenmengsel (1 per persoon). Wentel ze door de bloem en klop overtollige bloem eraf.

4
4
  • 4 el arachideolie

Verhit de olie in een koekenpan en bak de burgers in 6 min. goudbruin. Keer halverwege.

5
5
  • 250 g gekookte bieten
  • 4 Italiaanse bollen

Schil de gekookte bieten en snijd ze in dunne plakjes. Halveer de Italiaanse bollen.

6
6

Verhit de grillpan en gril de broodjes 1 min. op de snijkant.

7
7
  • 4 el citroenmayonaise
  • 8 blaadjes kropsla

Bestrijk de broodhelften met de mayonaise en beleg de onderkanten met de sla, plakjes biet en een burger. Leg de bovenkanten erop.

combinatietip:

Lekker met een groene salade

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.