Lin­zen­bo­log­ne­se

Deze Italiaanse klassieker is zonder vlees nét zo lekker.

(14)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Deze Italiaanse klassieker is zonder vlees nét zo lekker. 4 personen
2 14

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Lekker erbij

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Doe de linzen met het water en de helft van de knoflook in een steelpan en breng aan de kook. Kook de linzen in 20 min. beetgaar. Snipper ondertussen de ui. Snijd de rest van de knoflook fijn. Rasp de kaas. Snijd de bleekselderij in boogjes. Schil de winterpeen en snijd in plakjes.
  2. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui, knoflook en Italiaanse kruiden 3 min. Voeg de bleekselderij en winterpeen toe en bak 5 min. mee. Voeg de wijn en tomatenblokjes toe en breng aan de kook. Draai het vuur laag, doe de deksel op de pan en laat 10 min. stoven. Kook ondertussen de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
  3. Giet de linzen af en verwijder de knoflook. Voeg de linzen toe aan de tomatensaus en warm nog 3 min. mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Giet de pasta af en verdeel over de borden. Verdeel de saus erover en bestrooi met de kaas.

bewaartip:

Maak een dubbele hoeveelheid saus. Laat afkoelen en doe in afsluitbare plastic bak. Bewaar de saus max. 2 maanden in de vriezer. Ook lekker met rijst, quinoa of farro.

video

Ui snip­pe­ren

Instructievideo - 00:52 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 575 kcal
  • eiwit 25 g
  • koolhydraten 77 g
  • vet 15 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 340 mg
  • vezels 11 g
Tags

Linzenbolognese

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Lin­zen­bo­log­ne­se

1
1
  • 125 g dupuis-linzen
  • 600 ml kraanwater
  • 1 teen knoflook

Doe de linzen met het water en de knoflook in een steelpan en breng aan de kook. Kook de linzen in 20 min. beetgaar.

2
2
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 75 g Parmezaanse kaas

Snipper ondertussen de ui. Snijd de rest van de knoflook fijn. Rasp de kaas.

Ui snipperen

Instructievideo

00:52 min.

3
3
  • 3 stengels bleekselderij
  • 200 g winterpeen

Snijd de bleekselderij in boogjes. Schil de winterpeen en snijd in plakjes.

4
4
  • 3 el olijfolie
  • 1 el gedroogde Italiaanse kruiden

Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui, knoflook en Italiaanse kruiden 3 min. Voeg de bleekselderij en winterpeen toe en bak 5 min. mee.

5
5
  • 100 ml droge witte wijn
  • 400 g tomatenblokjes

Voeg de wijn en tomatenblokjes toe en breng aan de kook. Draai het vuur laag, doe de deksel op de pan en laat 10 min. stoven.

6
6
  • 300 g spaghetti

Kook ondertussen de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.

Spaghetti koken

Instructievideo

01:46 min.

7
7

Giet de linzen af en verwijder de knoflook. Voeg de linzen toe aan de tomatensaus en warm nog 3 min. mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

8
8

Giet de pasta af en verdeel over de borden. Verdeel de saus erover en bestrooi met de kaas.

bewaartip:

Maak een dubbele hoeveelheid saus. Laat afkoelen en doe in afsluitbare plastic bak. Bewaar de saus max. 2 maanden in de vriezer. Ook lekker met rijst, quinoa of farro.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.