Kai­ser­sch­mar­ren

Heerlijke, luchtige variatie op de Hollandse pannenkoek.

(38)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
nagerecht Heerlijke, luchtige variatie op de Hollandse pannenkoek. 4 personen
4 38

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • mixer

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Splits de eieren. Klop de eidooiers en suiker met een mixer in een kom licht en romig. Bewaar de eiwitten. Zeef de bloem erboven en klop met de melk tot een glad beslag. Klop de eiwitten in een vetvrije kom stijf en spatel in delen door het beslag.
  2. Verhit de boter in 2 koekenpannen op laag vuur en verdeel het beslag over de pannen. Bak 3 min. Snijd de pannenkoeken in vieren en keer de kwarten om met behulp van een spatel. Verdeel nu met de spatel de kwarten in kleinere stukjes. Bak nog 3 min. en keer regelmatig.
  3. Bestuif de kaiserschmarren met de poedersuiker en serveer met de jam.
video

Ei­e­ren split­sen

Instructievideo - 00:36 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 360 kcal
  • eiwit 11 g
  • koolhydraten 47 g
  • vet 14 g
    waarvan verzadigd 8 g
  • natrium 95 mg
  • vezels 1 g
Tags

Kaiserschmarren

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kai­ser­sch­mar­ren

1
1
  • 4 eieren
  • 50 g suiker

Splits de eieren. Klop de eidooiers en suiker met een mixer in een kom licht en romig. Bewaar de eiwitten.

Eieren splitsen

Instructievideo

00:36 min.

2
2
  • 100 g bloem
  • 100 ml volle melk

Zeef de bloem erboven en klop met de melk tot een glad beslag.

3
3

Klop de eiwitten in een vetvrije kom stijf en spatel in delen door het beslag.

4
4
  • 40 g boter

Verhit de boter in 2 koekenpannen op laag vuur en verdeel het beslag over de pannen. Bak 3 min.

5
5

Snijd de pannenkoeken in vieren en keer de kwarten om met behulp van een spatel.

6
6

Verdeel nu met de spatel de kwarten in kleinere stukjes. Bak nog 3 min. en keer regelmatig.

7
7
  • 2 g poedersuiker
  • 100 g kersenjam

Bestuif de kaiserschmarren met de poedersuiker en serveer met de jam.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.