Kaas­kro­ket­ten

Zelf kroketten maken is echt makkelijker dan je denkt.

  • borrelhapje
  • 20 stuks
  • 230 kcal voedingswaarden
    • 45 min. bereiden
    • 4 u. 30 min. wachten
(23)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
borrelhapje Zelf kroketten maken is echt makkelijker dan je denkt. 20 stuks
2 23

Ingrediënten

Lekker erbij
Keukenspullen
  • ovenschaal (20 x 30 cm)
  • frituurpan met plantaardige olie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Week de gelatine 5 min. in koud water. Smelt ondertussen de boter in een steelpan en voeg 110 g bloem (voor 20 stuks) toe. Verhit het mengsel 3 min. op middelhoog vuur. Roer regelmatig. Schenk de helft van de melk erbij en roer met een garde. Voeg de rest van de melk toe als de saus begint te binden.
  2. Splits de helft van de eieren. Voeg de eidooiers en slagroom toe aan de saus en breng aan de kook. Bewaar de eiwitten. Neem de pan van het vuur en roer de kaas in delen door de saus. Knijp de blaadjes gelatine uit en roer door de saus. Breng de saus op smaak met de mosterd, de nootmuskaat en peper.
  3. Vet de ovenschaal in en bestrooi met wat bloem. Schenk de ragout in de ovenschaal, dek af met vershoudfolie en laat 30 min. afkoelen. Laat nog 2 uur verder opstijven in de koelkast. Schep met 2 soeplepels 20 gelijke porties van de krokettenragout (salpicon). Vorm er met met bloem bestoven handen kroketten van.
  4. Klop de rest van de eieren met de achtergehouden eiwitten los in een diep bord. Doe ook de rest van de bloem en het paneermeel in aparte, diepe borden. Haal de kroketten achtereenvolgens door de bloem, het ei en paneermeel. Herhaal zodat de kroketten dubbel gepaneerd zijn. Laat de kroketten afgedekt met vershoudfolie nog 2 uur opstijven in de koelkast. Verhit de frituurpan tot 180 °C en bak max. 4 kroketten tegelijk in ca. 5 min. goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier.
Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 230 kcal
  • eiwit 7 g
  • koolhydraten 12 g
  • vet 17 g
    waarvan verzadigd 7 g
  • natrium 160 mg
  • vezels 1 g
Tags

Kaaskroketten

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kaas­kro­ket­ten

1
1
  • 3 blaadjes gelatine

Week de gelatine 5 min. in koud water.

2
2
  • 100 g boter
  • 110 g bloem

Smelt ondertussen de boter in een steelpan en voeg de bloem toe. Verhit het mengsel 3 min. op middelhoog vuur. Roer regelmatig.

3
3
  • 500 ml melk

Schenk de helft van de melk erbij en roer met een garde. Voeg de rest van de melk toe als de saus begint te binden.

4
4
  • 2 eieren
  • 100 ml slagroom

Splits de eieren. Voeg de eidooiers en slagroom toe aan de saus en breng aan de kook. Bewaar de eiwitten.

5
5
  • 200 g geraspte oude kaas

Neem de pan van het vuur en roer de kaas in delen door de saus. Knijp de blaadjes gelatine uit en roer door de saus.

6
6
  • 2 el grove Zaanse mosterd
  • ½ tl geraspte nootmuskaat

Breng de saus op smaak met de mosterd, de nootmuskaat en peper.

7
7
  • 2 g bloem
  • 2 g boter

Vet de ovenschaal in en bestrooi met wat bloem. Schenk de ragout in de ovenschaal, dek af met vershoudfolie en laat 30 min. afkoelen.

8
8

Laat nog 2 uur verder opstijven in de koelkast. Schep met 2 soeplepels 20 gelijke porties van de krokettenragout (salpicon).

9
9
  • 2 g bloem

Vorm er met met bloem bestoven handen kroketten van.

10
10
  • 2 eieren
  • 100 g bloem
  • 100 g paneermeel

Klop de rest van de eieren met de achtergehouden eiwitten los in een diep bord. Doe ook de rest van de bloem en het paneermeel in 2 aparte, diepe borden.

11
11

Haal de kroketten achtereenvolgens door de bloem, het ei en paneermeel. Herhaal zodat de kroketten dubbel gepaneerd zijn.

12
12

Laat de kroketten afgedekt met vershoudfolie nog 2 uur opstijven in de koelkast.

13
13

Verhit de frituurpan tot 180 °C en bak max. 4 kroketten tegelijk in ca. 5 min. goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.