Haas­me­dail­lons met map­le-ci­der gla­ze

Met een zelfgemaakte glace maak je van dit vlees iets heel bijzonders.

(12)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Met een zelfgemaakte glace maak je van dit vlees iets heel bijzonders. 4 personen
4 12

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • ovenschaal (34 x 23 cm)
  • grillpan

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de aardappelen in de lengte in parten. Snijd de venkelknollen in de lengte in dunne parten. Doe de aardappel, venkel, 3 el olie, het venkelzaad, (versgemalen) peper en het zeezout in de ovenschaal en schep om. Bak ca. 45 min. in het midden van de oven. Schep elke 15 min. om.
  2. Meng na 30 min. oventijd de ahornsiroop, mosterd, 1 el azijn, het anijszaad, 1/2 el olie, peper en eventueel zout. Bestrijk het vlees met de helft van de glaze. Verhit een grillpan zonder olie of boter en gril het vlees 6 min. Keer het vlees en bestrijk nogmaals met de glaze. Gril nog 6 min. Neem het vlees uit de pan, keer om, leg op een bord en bestrijk met de rest van de glaze. Laat 5 min. afgedekt rusten.
  3. Klop ondertussen de rest van de olie en de azijn, (versgemalen) peper en eventueel zout tot een dressing en schep om met de spinazie. Serveer de spinazie met de geroosterde aardappel en venkel bij de haasmedaillons.
video

Ven­kel be­rei­den

Instructievideo - 01:54 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 435 kcal
  • eiwit 18 g
  • koolhydraten 56 g
  • vet 14 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 385 mg
  • vezels 7 g
Tags

Haasmedaillons met maple-cider glaze

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Haas­me­dail­lons met map­le-ci­der gla­ze

1
1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2
2
  • 1 kg roodschillige aardappel
  • 2 venkelknollen

Snijd de aardappelen in de lengte in parten. Snijd de venkelknollen in de lengte in dunne parten.

Venkel bereiden

Instructievideo

01:54 min.

3
3
  • 3 el arachideolie
  • 1 el venkelzaad
  • 1 tl zeezout

Doe de aardappel, venkel, de olie, het venkelzaad, (versgemalen) peper en het zeezout in de ovenschaal en schep om.

4
4

Bak ca. 45 min. in het midden van de oven. Schep elke 15 min. om.

5
5
  • 2 el ahornsiroop
  • 2 el grove mosterd
  • 1 el appelciderazijn
  • 1 tl gemalen anijszaad
  • ½ el arachideolie
  • 4 varkenshaasmedaillons

Meng na 30 min. oventijd de ahornsiroop, mosterd, azijn, het anijszaad, de olie, peper en eventueel zout. Bestrijk het vlees met de helft van de glaze.

6
6

Verhit een grillpan zonder olie of boter en gril het vlees 6 min. Keer het vlees en bestrijk nogmaals met de glaze. Gril nog 6 min.

7
7

Neem het vlees uit de pan, keer om, leg op een bord en bestrijk met de rest van de glaze. Laat 5 min. afgedekt rusten.

8
8
  • 1 el arachideolie
  • 1 el appelciderazijn
  • 100 g babyspinazie

Klop ondertussen de rest van de olie en de azijn, (versgemalen) peper en eventueel zout tot een dressing en schep om met de spinazie.

9
9

Serveer de spinazie met de geroosterde aardappel en venkel bij de haasmedaillons.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.