Glu­ten­vrije rijst­noe­dels met ge­bak­ken zalm en bi­mi

De limoen zorgt voor die typisch Aziatische smaak.

(14)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
aziatisch hoofdgerecht De limoen zorgt voor die typisch Aziatische smaak. 4 personen
3 14

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • grillpan

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Doe de rijstnoedels in een ruime kom en schenk er het kokende water over. Laat 10 min. staan en roer regelmatig door. Giet af. Kook ondertussen de bimi in 3 min. beetgaar. Giet af. Snijd ondertussen de knoflook fijn en snipper de ui.
  2. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui en knoflook 3 min. op laag vuur. Voeg de kruidenpasta toe en bak 1 min. mee. Voeg de kokosmelk toe en breng aan de kook. Rasp de groene schil van de limoen erboven. Roer door en laat 5 min. op laag vuur koken. Snijd ondertussen de limoen in partjes. Dep de zalm droog en bestrooi met peper en eventueel zout.
  3. Verhit een grillpan zonder olie of boter en gril de zalm 4 min. Keer halverwege. Schep de noedels en bimi door de currysaus en warm 3 min. mee. Hak de cashewnoten grof. Verdeel de curry over diepe borden en leg er een zalmfilet op. Bestrooi met de noten en serveer met een partje limoen.
video

Ui snip­pe­ren

Instructievideo - 00:52 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 865 kcal
  • eiwit 33 g
  • koolhydraten 60 g
  • vet 53 g
    waarvan verzadigd 22 g
  • natrium 555 mg
  • vezels 7 g
Tags

Glutenvrije rijstnoedels met gebakken zalm en bimi

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Glu­ten­vrije rijst­noe­dels met ge­bak­ken zalm en bi­mi

1
1
  • 220 g glutenvrije zwarte rijstnoedels
  • 3 liter kokend water

Doe de rijstnoedels in een ruime kom en schenk er het kokende water over. Laat 10 min. staan en roer regelmatig door. Giet af.

2
2
  • 400 g bimi

Kook ondertussen de bimi in 3 min. beetgaar. Giet af.

3
3
  • 2 tenen knoflook
  • 2 rode uien

Snijd ondertussen de knoflook fijn en snipper de ui.

Knoflook snijden

Instructievideo

00:57 min.

4
4
  • 2 el arachideolie
  • 70 g groene curry kruidenpasta

Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui en knoflook 3 min. op laag vuur. Voeg de kruidenpasta toe en bak 1 min. mee.

Ui fruiten

Instructievideo

00:31 min.

5
5
  • 400 ml kokosmelk
  • 1 limoen

Voeg de kokosmelk toe en breng aan de kook. Rasp de groene schil van de limoen erboven. Roer door en laat 5 min. op laag vuur koken.

6
6
  • 4 zalmfilet

Snijd ondertussen de limoen in partjes. Dep de zalm droog en bestrooi met peper en eventueel zout.

7
7

Verhit een grillpan zonder olie of boter en gril de zalm 4 min. Keer halverwege.

8
8

Schep de noedels en bimi door de currysaus en warm 3 min. mee.

9
9
  • 50 g ongezouten cashewnoten

Hak de cashewnoten grof. Verdeel de curry over diepe borden en leg er een zalmfilet op. Bestrooi met de noten en serveer met een partje limoen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.