Bra­men­ba­ke­well

Overheerlijke Britse bakewell.

  • gebak
  • 8 personen
  • 330 kcal voedingswaarden
    • 30 min. bereiden
    • 1 u. 30 min. wachten
    • 30 min. oventijd
(7)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
engels gebak Overheerlijke Britse bakewell. 8 personen
3 7

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenmachine
  • springvorm (Ø 20 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Breng de bramen met de geleisuiker aan de kook. Laat 1 min. koken en doe over in een kom. Laat 30 min. afkoelen. Maal het keukenmeel, de helft van de boter en het zout in de keukenmachine tot een kruimelig deeg.
  2. Klop de eieren los met een garde. Voeg ¼ van het eimengsel toe aan het deeg in de keukenmachine en draai tot een stevige deegbal. Wikkel het deeg in vershoudfolie en laat 1 uur rusten in de koelkast.
  3. Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet de springvorm in. Rasp de gele schil van de citroen. Verdeel het deeg gelijkmatig over de springvorm. Maak een opstaande rand van 1.5 cm.
  4. Maal de amandelen, het citroenrasp, de suiker, de rest van de boter en het ei en het vanillearoma fijn in de keukenmachine. Schep de afgekoelde bramenjam op de taartbodem en verdeel de amandelpasta (frangipane) er gelijkmatig over. Zorg ervoor dat de bramen er niet doorheen komen. Bestrooi de bovenkant van de taart met het amandelschaafsel en bak in het midden van de oven in ca. 30 min. goudbruin en gaar.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 330 kcal
  • eiwit 6 g
  • koolhydraten 30 g
  • vet 20 g
    waarvan verzadigd 8 g
  • natrium 1.045 mg
  • vezels 3 g
Tags

Bramenbakewell

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bra­men­ba­ke­well

1
1
  • 250 g bramen
  • 50 g geleisuiker speciaal

Breng de bramen met de geleisuiker aan de kook. Laat 1 min. koken en doe over in een kom. Laat 30 min. afkoelen.

2
2
  • 100 g glutenvrij keukenmeel
  • 50 g boter
  • 1 mespunt zout

Maal het keukenmeel, de boter en het zout in de keukenmachine tot een kruimelig deeg.

3
3
  • 2 eieren

Klop de eieren los met een garde. Voeg ¼ van het eimengsel toe aan het deeg in de keukenmachine en draai tot een stevige deegbal.

4
4

Wikkel het deeg in vershoudfolie en laat 1 uur rusten in de koelkast.

5
5

Verwarm de oven voor op 180 °C.

6
6
  • 1 citroen

Vet de springvorm in. Rasp de gele schil van de citroen.

7
7

Verdeel het deeg gelijkmatig over de springvorm. Maak een opstaande rand van 1.5 cm.

8
8
  • 95 g garneeramandelen
  • 75 g suiker
  • 50 g boter
  • 1 tl vanillearoma

Maal de amandelen, het citroenrasp, de suiker, de rest van de boter en het ei en het vanillearoma fijn in de keukenmachine.

9
9

Schep de afgekoelde bramenjam op de taartbodem en verdeel de amandelpasta (frangipane) er gelijkmatig over. Zorg ervoor dat de bramen er niet doorheen komen.

10
10
  • 25 g amandelschaafsel

Bestrooi de bovenkant van de taart met het amandelschaafsel en bak in het midden van de oven in ca. 30 min. goudbruin en gaar.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.